El Grup Volkswagen ha informat als ministres d'Indústria i Medi Ambient del govern espanyol que ha identificat 683.626 vehicles equipats amb motors dièsel del tipus EA 189 EU 5 comercialitzats al mercat espanyol. Són els motors modificats a través de programació informàtica per manipular els resultats de les emissions contaminants que emeten. De la xifra total, 257.479 vehicles corresponen a la marca Volkswagen en la seva divisió de turismes i 20.187 a la de vehicles comercials. També hi ha 221.783 Seat, 147.095 Audi i 37.082 Skoda.

De la mateixa manera, el grup ha comunicat al govern que aquestes marques publicaran a les seves pàgines web, a partir de dissabte 3 d'octubre, un número de contacte gratuït on cada usuari afectat podrà informar de la situació del seu vehicle.

A la pàgina web hi haurà informació detallada per als afectats que puguin haver comprat un vehicle amb un dels motors fraudulents. Fonts de la companyia també han confirmat a l'ACN que posaran en marxa en els propers dies un motor de cerca perquè els conductors puguin comprovar si tenen un dels vehicles afectats pel frau i quines accions poden emprendre per desactivar el programari que n'amaga les emissions reals.

En un comunicat, la companyia ha volgut subratllar que els vehicles afectats són "totalment segurs i aptes per a la circulació". També s'especifica que s'està fent tot el possible per solucionar el problema "amb la màxima celeritat possible" i que l'empresa es farà càrrec de tots els costos.