El secretari general de l´Esport, Ivan Tibau, ha presidit aquest dilluns, al Museu i Centre d´Estudis de l´Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la presentació de l´equip de trial TRS Motorcycles, impulsat per l´expilot Jordi Tarrés i amb Adam Raga com a pilot titular. Aquest nou projecte tècnic i esportiu, cent per cent català, suposa, per Ivan Tibau, "una de les millors notícies que podíem donar al voltant del món industrial i esportiu del país".

Durant l´acte, el pluricampió mundial Jordi Tarrés, director esportiu i d´R+D de TRS Motorcycles, ha anunciat el fitxatge del sis vegades campió del món de trial (outdoor i indoor), Adam Raga, per les properes tres temporades, una noticia que coincideix amb la posada de llarg de la nova moto de trial TRS One, que inicia el seu camí comercial en aquesta part final de la temporada 2015. "El projecte és fruit de l´experiència i la passió, i de la voluntat d´aportar alguna cosa nova i de qualitat en el món del trial", ha explicat Tarrés, que ha destacat el fet que l´apartat d´enginyeria l´ha portat "gent catalana".

Ivan Tibau ha mostrat "l´orgull" del Govern de presentar un nou projecte "engrescador" com el de TRS i ha desitjat molta sort als seus responsables. "Ens il·lusiona veure que el país engega projectes esportius ambiciosos i en un sector com el trial, que parla català", ha exposat, a la vegada que subratllava la importància que "gent pionera com en Jordi Tarrés segueixi en el trial". "Vull agrair-li el seu compromís amb l´esport del país i la seva indústria", ha expressat.

Raga arriba a TRS després d´una dura temporada 2015, amb força problemes d´estructura d´equip, però que ha aconseguit superar guanyant els dos sotscampionats mundials de trial, l´outdoor, i anteriorment l´indoor. Després del Trial de les Nacions d´aquest proper cap de setmana, prova en la qual el binomi Raga-TRS farà equip amb els altres tres pilots i marques del combinat estatal, TRS Motorcycles participarà en les tres proves que queden per concloure el Campionat d´Espanya, que Adam lidera.

Aquestes cites li serviran per preparar degudament la temporada 2016, que arrencarà a Sheffield el 9 de gener amb la primera prova del mundial Indoor X Trial, campionat que l´equip seguirà íntegrament igual que el mundial i l´estatal outdoor. El pilot català s´ha mostrat "molt content" de formar part del nou equip i ha assegurat sobre la seva futura eina de treball que "es tracta de la millor moto de trial que s´ha fet mai". "Espero portar-la al lloc més alt del podi", ha conclòs.

El projecte industrial de TRS Motorcycles es crea el 2013 de la voluntat de quatre socis, Jordi Tarrés (director tècnic i esportiu), Ricard Novel (CEO), Marc Arañó (director comercial i de màrqueting) i Josep Borrell. La moto és 100 x 100 catalana, amb un equip humà català. TRS aportarà al mercat de manera imminent el seu primer model de trial, el TRS One, en tres cilindrades (250, 280 i 300cc), ampliant-se el desenvolupament de noves cilindrades a partir de 2016. Les instal·lacions de l´equip es troben a Sant Fruitós de Bages, des d´on es gestionen també els departaments de R+D+I.

Jordi Tarrés i Adam Raga tornen a unir destins en el que en realitat serà una nova trobada d´una trajectòria marcada per l´estreta col·laboració entre tots dos esportistes. Va ser Tarrés qui va donar la primera gran oportunitat a Raga, en aquells temps en Gas Gas. Jordi va assessorar i va mostrar part dels secrets que ara té molt ben apresos el pilot natural d´Ulldecona. Durant 10 anys, Raga va residir a Rellinars, al costat del campió, amb qui va entrenar i créixer esportiva i humanament, dia a dia, fins a convertir-se en campió del món.