El club més gran d'Espanya pel que fa al món de l'automòbil amb un milió de socis, el RACC, ha realitzat un estudi per analitzar les assistències que es duen a terme durant l'estiu, els mesos on es concentren el major número de serveis degut a l'augment dels desplaçaments per vacances. Calculen que més de 318.000 vehicles patiran alguna averia mecànica durant aquests mesos d'estiu a Catalunya, 32.000 a la xarxa viària gironina. És a dir, 350 vehicles (10.770 en total) patiran alguna averia cada dia d'agost a les carreteres gironines. L'estudi assenyala que la primera causa d'averies és per problemes amb el sistema elèctric general seguit de contratemps en les rodes o els sistemes de direcció.

La Direcció d'Assistència Mecànica i en Viatge del RACC ha analitzat el comportament del parc automobilístic català a partir d'una mostra de més de 247.837 serveis que van haver-hi durant l'any passat. Segons les dades del club, cada any a l'estat espanyol es produeixen més de 4,5 milions d'assistències mecàniques de les quals més d'1.100.000 tenen lloc a Catalunya. D'aquestes, 113.000 són a les comarques gironines. Aquest estiu el RACC preveu que més de 318.000 vehicles necessitaran assistència mecànica a tot Cataluya, 32.000 en carreteres gironines.

Només durant el mes d'agost es preveu que 10.770 vehicles necessitaran ajuda a la xarxa viària gironina, gairebé 350 cada dia. Pel que a tot Catalunya la xifra ascendeix fins als 106.000 vehicles. El dia més conflictiu de l'estiu serà el 24 d'agost quan es calcula que més de 4.900 vehicles necessitaran alguna mena de servei a tot Catalunya, 495 a la demarcació de Girona.

La bateria descarregada és la causa principal de les peticions d'ajuda dels conductors. A grans trets, la major part de les averies estan relacionades amb problemes amb el sistema elèctric general del vehicle. En segon lloc, un 15,9% de les incidències estan vinculades amb problemes amb les rodes, els sistemes de direcció, la suspensió i els frens. En tercer lloc estan els contratemps amb els components mecànics del motor com la cadena de distribució, la bomba d'oli i altres.

Normalment, el dilluns és el dia de la setmana en què es demana més ajuda i hi ha més serveis, un 19% del total. El 31% de les assistències es concentren entre les vuit i les onze del matí i les cinc de la tarda i dos quarts de set. A l'estiu, el gruix de serveis comença pels volts de les nou del matí i a la tarda s'allarga fins a les vuit del vespre, coincidint amb els canvi d'hàbits dels ciutadans durant les vacances.

El 60% dels vehicles tenen més de 10 anys

Segons les dades del Servei Català de Trànsit (SCT) el 60% dels vehicles que circulen per Catalunya tenen més de 10 anys i, en el cas de les motocicletes, tenen més de 14 anys. Prop d'un milió de vehicles a Catalunya tenen 20 anys o més. L'antiguitat del parc automobilístic és un factor clau que afecta tant a la seguretat viària com al medi ambient.

Per aquest motiu, des del RACC recorden que cal fer les revisions de vehicle que indica el fabricant, comprovar si el cotxe té fuites, controlar els pneumàtics, mirar el nivell de l'oli, revisar l'estat de les pastilles de frens, els amortidors o els filtres i l'aire condicionat, entre molts d'altres aspectes.

D'altra banda, des del club automobilístic també expliquen que el 29% de les assistències a l'estranger també es fan durant l'agost i preveuen que enguany, durant aquest mes, les companyies nacionals d'assistència superin els 34.670 serveis a tot Europa.