El món de l'automòbil es troba immers en una autèntica croada contra les emissions nocives i el consum de combustible. Una recerca de la màxima eficiència que té en la sèrie Ultra d'Audi la seva màxima expressió. La firma alemanya empra aquest qualificatiu en una cada vegada més àmplia gamma de models eficients. Un catàleg en el qual es troba l'A3 1.6 TDI Clean Dièsel.

Varietat ultra

Aquest model compacte és una de les múltiples variants ultra que es poden trobar al catàleg de l'A3. No en va, Audi ofereix fins a 11 possibilitats diferents, resultat de combinar les quatre carrosseries -3 portes, Sportback, sedan i cabrio- amb dos motors d'alta eficiència -1.6 TDI i 1.4 TFSI COD- i dues possibilitats de transmissió, amb canvi manual o S tronic de 7 velocitats. En aquest cas particular, es tracta de la variant de tres portes, equipada amb el motor TDI de 110 CV i la transmissió manual. Una combinació d'allò més encertada que es mostra capaç d'obtenir uns excel·lents registres tant de consum com d´emissions, sense per això renunciar a unes òptimes prestacions (velocitat màxima de 200 km/h, i una acceleració de 0 a 100 km/h en 10 , 5 segons).

Audi anuncia una despesa mitjana molt per sota dels 4 litres i una autonomia de més de 1.500 km. A la nostra prova els valors que vam aconseguir voltaven uns no menys destacables 4,5 litres. A més de ser el model de la gamma Audi amb el consum més baix, també té la xifra més ajustada d'emissions de CO2, gràcies als seus 85 g/km. Respecte a les versions amb motor equivalent que no porten la denominació Ultra, els Audi A3 més eficients incorporen desenvolupaments de transmissió més llargs en les versions amb canvi manual, alçada de carrosseria rebaixada 15 mil·límetres, aerodinàmica millorada i pneumàtics amb resistència al rodament optimitzada. També contribueixen a ajustar el consum i l´emissió de CO2 el ja obligat sistema de parada i arrencada automàtica del motor així com el sistema de recuperació de l'energia en les fases de frenada i desacceleració.

El motor 1.6 TDI de 110 CV mostra un agradable i confortable dinamisme. Una empenta que es veu lleugerament limitada en 5a i 6a marxa, a causa dels seus llargs desenvolupaments, indispensables per aconseguir xifres de consum tan ajustades. En matèria dinàmica, l'A3 manté l'excel·lent comportament de tot Audi, ajudat a més a més per la suspensió esportiva que equipa.