El concessionari oficial Renault, Autotransversal MV, va posar a disposició de Regió7 i DiarideGirona una unitat del nou model, ja disponible a partir de 9.900 euros. Aquest 2014, Renault s'atreveix a reinventar el Twingo, i al cap de 20 anys apareix aquesta tercera generació amb una renovació completa. L'esperit del Twingo es caracteritza per l'enginy i la simpatia, i es vol convertir en referència dels cotxes urbans divertits i àgils.

No estem parlant d'un cotxe d'aparença simple, sinó tot el contrari. El disseny i l'enginy són punts veritablement forts en el nou Twingo. En aquesta nova generació Renault s'ha associat amb Daimler per desenvolupar tant els dos nous Smart (Fortwo i Forfour) com aquest nou Twingo. I aquí resideix la peculiaritat d'aquest nou urbà de Renault: porta el motor sota el maleter i el propulsen les rodes posteriors. Podríem dir que si un no coneix la configuració, no seria capaç d'endevinar quines rodes són les que mouen el Twingo, perquè la conducció, i per extensió la seguretat activa aconseguida, és digna d'elogi.

El nou Twingo mesura 3,59 metres, amb les rodes pràcticament situades a les cantonades del cotxe, i per tant una batalla molt llarga tenint en compte la longitud del vehicle, que proporciona un radi de gir de 4,30 m que li permet aparcar en places molt petites. La posició de conducció elevada per a una millor visibilitat cap a la part davantera és entre les millors de la categoria. I per si no fos prou, mesura 10 cm menys a l'exterior que el seu predecessor i 33 cm més a l'interior.

La nova versió del Twingo permet escollir entre dues motoritzacions de benzina de 3 cilindres, econòmiques i plenes de dinamisme. Gràcies al dinamisme dels motors atmosfèric de 999 cm3 i 70 CV i Energy Tce 90 CV de 898 cm3 turboalimentat, el nou Twingo pot sortir del món urbà i afrontar sense cap problema trajectes llargs. S'ha de reconèixer un excel.lent tacte i precisió en la conducció, amb molt bona resposta, que aporta un magnífic tacte a l'eix davanter. Si la mida diferent de roda és en les condicions destacables del vehicle és per garantir el bon comportament del Twingo.

A cadascú el seu Twingo

El lloc de conducció és lúdic i dinàmic, amb un volant d'esperit competitiu i un quadre d'instruments de formes depurades, amb un comptador de fantàstiques dimensions i una pantalla central. Com a detall divertit, aquesta franja ha estat dissenyada com un circuit automobilístic i es pot combinar amb els colors blau, vermell o negre. Els seients amb reposacaps integrats destaquen per les seves formes embolcallants i reforcen aquesta personalitat alegre i lúdica de l´habitacle.

El client disposa d'un ampli ventall de colors, strippings de carrosseria i ambients interiors, el nou Twingo s'adapta a la personalitat de cadascú, i d'aquesta manera resulta fàcil personalitzar el cotxe amb unes decoracions exteriors i interiors amb molt color que fan joc amb la carrosseria.

La personalització interior també és àmplia, amb diferents franges per al quadre principal, les sortides d'aire i insercions del volant que es poden combinar amb tres colors: negre, vermell i blau. La tria de la tapisseria i el detall del guardaobjectes desmuntable i la safata portaobjectes de la guantera afegeixen també tocs de color a l'habitacle.

R&GO: doblement connectat

El sistema de connectivitat que porta de sèrie és senzill i enginyós. Permet connectar de manera instantània el nou Twingo amb l'smartphone de l´usuari. Sistema pràctic, intel.ligent i gratuït per a tots els clients, R&GO s'integra perfectament al cotxe. Amb la ràdio, el suport universal i l'aplicació, l'usuari pot accedir de manera ergonòmica i intuïtiva a les funcions més útils dintre d'un cotxe, organitzades amb quatre icones: navegació (3D off-line que es descarrega amb el telèfon i té disponibilitat permanent), telèfon (contactes, Bluetooth...), multimèdia (ràdio, webs ràdios, reconeixement àudio dels temes i els artistes) i vehicle (sistema d'ecoconducció, compta-revolucions...).