Indústria prorrogarà les ajudes al cotxe elèctric si, malgrat la imposició de reduir el dèficit, es compta amb fons. Soria assegura que ell està a favor de renovar el programa, però no ha aclarit la incertesa sobre el que passarà amb aquests incentius: "dependrà que tinguem recursos. Si els tenim el Govern i el Ministeri mantindran el suport als vehicles elèctrics", ha declarat a l'agència EFE. Segons el ministre, la demanda d'elèctrics és cada vegada més gran i per això val la pena seguir recolzant-los. Però les seves declaracions donen a entendre que la prioritat del Govern són els fons per al Pla PIVE-3.

Al que Soria sí s'ha compromès és a donar suport als ajuntaments en la creació d'infraestructures, bàsicament la instal · lació de punts de recàrrega. Sobretot, es fa necessari amb les matriculacions d'elèctrics augmentant al ritme actual.

L'actual pla d'ajudes a la compra de vehicles elèctrics venç al setembre. Pel Ministeri d'Indústria, la clau no és la quantia dels incentius, sinó que les condicions que pugui oferir siguin millors que les del mercat. Una altra font de dubtes per al ministeri és l'estat actual de la tecnologia: "no hi ha certesa total sobre la qual es farà servir finalment, i són desenvolupaments que comporten recursos i temps", va afegir Sòria.