Land Rover segueix demostrant que és el líder britànic en innovació i enginyeria automotriu d´avantguarda amb la presentació, en el recentment obert Saló de l´Automòbil de Ginebra, de set prototips del Defender elèctrics, que produeixen zero emissions mantenint alhora la seva robusta capacitat per superar qualsevol tipus de terreny.

«La inversió en innovació ha estat sempre l´ànima del nostre negoci i els nostres equips d´engi-nyers estan treballant dur per desenvolupar una nova i innovadora tecnologia capaç d´oferir solucions sostenibles a la indústria de l´automòbil», va dir John Edwards, Land Rover Global Brand Director.

El motor dièsel i la caixa de canvis, de sèrie, han estat reemplaçats per un motor elèctric de 70 kW (94 CV) i 330 Nm alimentat per una bateria de ions de liti de 300 volts amb una capacitat de 27 kWh, el que li dóna una autonomia de més de 80 km. En el típic ús a baixa velocitat per realitzar «off-road», la bateria pot durar fins a 8 hores abans de tornar a ser recarregada. La bateria es pot recarregar completament amb un carregador ràpid de 7 kW en quatre hores, o un carregador portàtil de 3 kW en 10 hores. Els vehicles elèctrics (EVs) conserven el llegendari sistema de quatre rodes motrius amb bloqueig del diferencial del Defender. Com que el motor elèctric ofereix un parell màxim des del moment en què inicia la marxa, no hi ha necessitat d´utilitzar una caixa de canvis i la transmissió comprèn una caixa d´engranatges d´una sola relació, amb una reducció final de 2.7:1, combinada amb el conegut sistema de tracció a les quatre rodes del Defender. També s´ha incorporat una versió modificada del Terrain Response System de Land Rover.

Els vehicles han estat desenvolupats per l´equip d´enginyeria avançada de Land Rover (Land Rover´s Advanced Engineering Team), basant-se en els assajos realitzats amb èxit del Leopard 1, vehicle elèctric basat en el Defender. Les aptituds dels vehicles han estat posades a prova en condicions extremes i respectuoses amb el medi ambient, el que demostra que tenen capacitats no compartides amb altres vehicles elèctrics de carretera convencionals. Els assajos, per exemple, inclouen tirar d´un remolc de 12 tones per un pendent de fins al 13% i superar un fossat de 80 cm de profunditat.

D´acord amb la filosofia de Land Rover «Tread Lightly» (circulant amb cura), la suavitat i capacitat de la transmissió elèctrica a baixa velocitat fa que els Defender elèctrics estiguin especialment adaptats per superar els obstacles sense fer malbé el terra innecessàriament.

La bateria pesa 410 kg i va situada davant, en el lloc del motor dièsel del Defender. El pes en ordre de marxa és 100 kg superior al Defender 110 bàsic i oscil·la entre 2.055 kg i 2.162 kg en funció del tipus de carrosseria: pick-up, hard-top o station wagon.

Tots els components principals del sistema de propulsió elèctrica, incloent bateria, inversor i motor, són refredats per aire en lloc d´utilitzar refrigeració líquida, estalviant una quantitat considerable de pes i complexitat, però augmentant la robustesa. El frenat regeneratiu s´ha optimitzat de tal manera que, amb el control de descens de pendents, el motor pugui generar 30 kW d´electricitat. Com que la bateria es pot recarregar molt ràpidament a una taxa de fins el doble de la seva capacitat de 54 kW sense reduir la seva vida útil, la gairebé totalitat de l´energia cinètica en el vehicle es pot recuperar d´aquesta manera, depenent de les condicions.

«Aquest projecte està servint a Land Rover com a laboratori mòbil per avaluar vehicles elèctrics, fins i tot en les més dures condicions. Ens dóna l´oportunitat de desenvolupar i posar a prova algunes de les tecnologies que algun dia podrien ser introduïdes en futurs models de Land Rover», va dir Antony Harper, Jaguar Land Rover Head of Research.

Encara que no estigui previst que el Defender elèctric arribi a fabricar-se en sèrie, aquestes set unitats del Defender (EVs) estaran en servei per a aplicacions específiques a final d´aquest any.