Amb l´arribada de la nissaga Nismo, Nissan revela la seva cara més esportiva avalada per una extensa trajectòria en el món de la competició. Una tradició la d´aquesta divisió «racing» de Nissan que es remunta al 1964, quan va començar a fer les seves primeres aparicions en els principals campionats de velocitat a Japó. Ara, Nismo desembarca a Europa amb una espectacular versió del conegut a Espanya Nissan Juke.

Un model que es caracteritza no només per el seu disseny i estil característic Nismo, sinó per un rendiment i comportament dinàmic digne del més pur estil «GT». Un caràcter al que se li ha de sumar un complet equipament de sèrie, entre el que no falten solucions d´enginyeria acabades de sortir directament de les pistes de competició.

Retocs aerodinàmics

Per aconseguir la màxima eficiència aerodinàmica, s´han desenvolupat una sèrie d´apèndixs específics per aquest particular Juke. Elements com el para-xocs davanter i del darrera més baixos, faldons laterals, una nova graella davantera i un aleró de sostre per controlar millor els fluxos d´aire, aporten un millor suport, redueixen la resistència a l´aire i milloren les prestacions, a la vegada que reforcen l´estètica del vehicle. En aquest mateix sentit també inclouen altres detalls com les llantes de 18 polzades de nou disseny, les carcasses dels retrovisors en color vermell, o la fina línia del mateix color al voltant de la carrosseria, que li defineix instantàniament com un Nismo.

Potència extra

Sota la capota del Juke Nismo s´amaga una nova versió modificada del motor de gasolina d´1.6 litres turboalimentat i d´injecció directa de Nissan. La potència s´ha augmentat de 190 a 200 cavalls, a l´igual que els valors de parell, que han passat de 240 a 250 Nm. Una potenciació que s´ha traduït en un millor rendiment sense que per això s´hagin compromès les emissions.

La versió que es comercialitza al mercat espanyol és la de tracció davantera 2wd, equipada amb una caixa de canvis manual de sis relacions.

Una altra de les principals virtuts del cotxe és la millora en el seu comportament dinàmic, amb la incorporació d´ajustaments de suspensió més ferms i canvis en la direcció per proporcionar-li un tacte més esportiu i millorar la seva capacitat de tracció.

El nou Nissan Juke Nismo ja es pot trobar a la majoria dels concessionaris oficials de la marca que hi ha repartits per tota la geografia amb un preu de sortida de 26.480 euros.