El RACC ha reclamat facilitats legislatives a les administracions per instal·lar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en aparcaments privats. El responsable tècnic de la Fundació del RACC, Lluís Puerta, ha denunciat "traves" i "poca reglamentació" perquè les empreses energètiques puguin oferir "amb normalitat" el sistema de recàrrega. Segons Puerta, aquest seria un dels factors que ajudaria a potenciar el vehicle elèctric. L'any 2012 es van vendre un total de 900 vehicles elèctrics a tot l'estat espanyol. És una xifra que queda molt lluny dels objectius marcats pel govern espanyol, que volia arribar als 110.000 cotxes venuts l'any 2014.

Lluís Puerta ha fet aquestes declaracions durant unes jornades sobre el vehicle elèctric que es fan aquest durant aquest diumenge al Moll de la Fusta de Barcelona. Estan organitzades pel RACC i la Comissió Europea i tenen com objectiu donar a conèixer les prestacions dels vehicles elèctrics als ciutadans

La gent que s'hi apropi pot provar motos i bicicletes elèctrics en un circuit tancat. Durant les jornades es pot veure in situ el Volar-e, el cotxe elèctric més potent del món, amb 1.000 cavalls i capaç d'arribar als 300 km/h. El cotxe ha estat desenvolupat a Catalunya per la multinacional Applus Idiada.

Puerta ha explicat que la Llei de propietat horitzontal permet instal·lar punts de recàrrega a les places de pàrquing privades, encara que els pàrquings siguin comunitaris. Tot i així, ha explicat que existeixen moltes traves i poca regularització "en la facturació" i en "l'adquisició" dels sistemes de recàrrega.

El RACC considera que aquest factor ajudaria a potenciar el vehicle privat a Catalunya i l'Estat. L'any 2012 es van vendre uns 900 vehicles elèctrics a l'estat espanyol, unes xifres "molt modestes", segons el responsable tècnic de la Fundació. El RACC, però, explica que les estimacions de l'Agència Internacional de l'Energia és que l'any 2020 es venguin 1.000.000 de vehicles elèctrics a tot Europa.