La desena edició del Ral·li Costa Brava Històric es convertirà en la millor de totes les que s'han celebrat fins ara ja que el seu organitzador, RallyClassics, ha anunciat que aquest 10 aniversari serà festejat amb magnificència.

La prova es disputarà entre dijous 11 i el diumenge 14 d'abril amb sortida i arribada de les quatre etapes des de Lloret de Mar, que de nou torna a ser el Autèntic i únic epicentre de la prova.

Lloret de Mar segueix apostant amb força i decisió per l´automobilisme com correspon al seu reconeixement com a capitalitat del món dels ral·lis. La seva oferta hotelera i hospitalitat solen rebre sempre la millor llista d'inscrits de tota Espanya.

Amb l'itinerari completament definit, l'esquema de la prova de regularitat ­ tat número u del països s ho resumeix un total de 1.424 km repartits en quatre etapes, dels quals un 49,6% correspon na 35 trams de regularitat (706 km), la majoria en carreteres de muntanya ­ Tan a, que serà n els jutges d'un dels ral·lis més consolidats i en el calendari de les grans proves ­ ves de regularitat d'Europa.

Seguint la línia iniciada l'any passat, s'ha dissenyat un ral·li molt dur, amb una bona part de l'itinerari nocturn i un ritme de carrera que no permetrà el més mínim descans.

Després de les verificacions administratives i tècniques que se celebren durant la jornada de dijous al Pavelló Municipal de Lloret, la prova arrencarà aquest mateix vaig dia partir de les 19 hores des del passeig Marítim de la vila lloretenca. Aquesta primera etapa, pràcticament en la seva totalitat nocturna, acabarà en aquest mateix escenari a partir de la 1h30 de divendres dia 12.

Amb el temps just per descansar, aquest mateix divendres a partir de les 11 hores s'iniciarà la llarga segona etapa que no conclourà fins les 2h15 de la matinada del dissabte 13 d'abril. Vuit hores tindran els equips per refer-se de l'esforç, ja que a les 11 hores d'aquest mateix dia a començarà la tercera etapa que s'allarga fins a les 20 hores.

Després disposar del temps necessari per sopar, els pilots iniciaran la quarta i última etapa, al més pur estil de la "Nuit du Turini", totalment nocturna.

Arrencant a les 22h30 es realitzarà un curt però dur i sorprenent itinerari amb més de 100 km de regularitat que finalitzarà, amb el propi ral·li, a partir de les 3h10 de la matinada de diumenge 14 d'abril, configurant sens dubte la que serà la autèntica "nit del Costa Brava".

Inscripcions a molt bon ritme

L'increment en el ritme d'arribada de sol·licituds d'inscripció respecte al any passat és molt notori.

Encara que el termini d´admissió no finalitza fins al 3 d'abril, més de 60 equips ja s'han inscrit, anunciant-se la participació dels millors equips habituals de la disciplina. Entre ells es compta una gran quantitat de formacions estrangeres, que superen pel moment el 60% del total de formularis rebuts, el que demostra la importància palpable del Ral·li Costa Brava Històric, i en particular de la desena edició, fora de les nostres fronteres.

Blunik serà un any més el sistema oficial de cronometratge del Ral·li Co sta Brava històric, com també ho serà de totes les proves que RallyClassics realitzi el 2013. D'altra banda, SEAT mostra el seu suport al Ral·li Costa Brava, facilitant RallyClassics els vehicles necessaris per a la caravana, seguretat i trasllats de participants en shuttles, entre d'altres. RallyClassics realitzar la selecció ni verificacions n del recorregut amb un SEAT Alhambra Ecomotive de 7 places.

La gastronomia destacarà en aquesta doni cim edició núm

El X Ral·li Costa Brava Històric té la aprovació de la FCA i el suport de la secretària general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya. En l'itinerari, RallyClassics està fent un esforç per fer destacar en el seu recorregut el turisme i la gastronomia de Catalunya, indicant en el road-book dels participants els llocs d´interès cultural.

La gastronomia serà especialment acurada en aquesta doni edició, i és important destacar que en cadascuna de les etapes dels participants podrà gaudir de l'avituallament presentat per l´organització amb la rica varietat culinària local.

La base de l'organizació n del X Ral·li Costa Brava Històric ric estarà instal·lada a l'Hotel Excelsior, a primera Marí estafa de Lloret de Mar