El Jetta ha deixat de ser un Golf amb cua. La nova generació de la berlina mitjana de Volkswagen, apareguda a principi del 2011 per substituir el model llança l´estiu del 2005, sí que comparteix elements mecànics, motors i certes parts de l´habitacle amb el Golf, però des del punt de vista estètic no hi té res a veure, i ara podem parlar d´un cotxe amb personalitat pròpia que, a més, té una aparença molt elegant i atractiva. La carrosseria, de quatre portes, fa una llargada de 4,64 metres, 9 centímetres més que el model anterior, i és només 13 centímetres més curt que el Passat. La cota d´intereix també ha augmentat (7,3 centímetres), cosa que es percep immediatament en accedir a les places del darrere. Podem afirmar, després d´haver-lo conduït, que és un cotxe còmode, segur i agradable de conduir.

Un habitacle ample i còmode

L´aspecte que crida més l´atenció de l´habitacle del Volkswagen Jetta, a part d´una aparença més esportiva que elegant per la característica tapisseria dels seients, és l´enorme espai per a les cames de què disposen els ocupants de les places del darrere. En accedir a bord sí que trobarem moltes similituds amb el Golf, sobretot pel que fa al disseny del tauler. Des del punt de vista de la qualitat, potser el Jetta queda a un pas del Golf, però en tot cas és una qüestió de matís.

El que sí que s´ha de destacar és el bon aïllament acústic, que fa que tant el so del motor com el que prové del contacte de les rodes amb l´asfalt arribi molt esmorteït a l´interior del cotxe.

Les dimensions de l´habitacle del Jetta fan que la percepció sigui ben diferent. També és molt gran l´espai de càrrega que hi ha al maleter: 510 litres és una cota molt notable, i un gran punt a favor des de l´òptica d´una possible utilització familiar. En tots aquests paràmetres, el Volkswagen Jetta s´acosta molt a models clarament més grossos com el Ford Mondeo o el Mazda6.

L´altura lliure al sostre, tant a les places del davant com a les del darrere, és gran. Això fa que es percebi una sensació de gran amplitud a bord del Jetta. El que no té €com passa gairebé en totes les berlines d´aquestes característiques€ és una tercera plaça del darrere prou ampla perquè s´hi pugui acomodar una persona adulta.

Al conductor li és molt senzill trobar una posició de conducció còmoda perquè el volant és d´alçada i profunditat regulables i, a més, el seient es pot posar molt a prop de terra (per als qui vulguin una posició més esportiva) i gairebé tan amunt com en un monovolum mitjà (per als qui vulguin portar les cames més verticals i relaxades).

Com un encenedor

Hem provat el Jetta 1.6 TDI de 105 CV Bluemotion, i hem d´afirmar que ens ha sorprès agradablement per la manera com allarga el dipòsit de combustible. No és un propulsor vigorosíssim pel que fa l´entrega de potència, per bé que accelera amb prou força i disposa de prou cavalls de reserva per afrontar amb seguretat qualsevol avançament. Només amb el cotxe a plena càrrega i pujant un port de muntanya trobarem a faltar algun cavall extra. Entre 2.500 i 3.500 voltes té la zona de millor rendiment.

El canvi d´aquesta versió és un DSG automàtic amb modalitat manual seqüencial, de 7 velocitats, que té un funcionament realment irreprotxable. Aquesta versió incorpora diferents mesures per reduir al màxim el consum de gasoil. Per exemple, un sistema Stop&Start que para el motor quan el vehicle s´atura i el torna a engegar automàticament quan trepitgem el pedal de l´embragatge per tornar a arrencar, i uns pneumàtics de baixa fricció que contribueixen a millorar la mitjana de consum fins a situar-la, segons hem llegit a l´ordinador de bord, entre 5 i 6 litres cada 100 quilòmetres fent una conducció absolutament normal.

Estable, segur i còmode

El Jetta té un tacte diferent del del Golf, més confortable, però igual de segur i estable. Per autovia i autopista, és un cotxe molt agradable de conduir perquè té una bona estabilitat lineal, de manera que el conductor no nota la fatiga fins que no ha acumulat una pila de quilòmetres. El Jetta transmet una seguretat a qui el condueix. Dit d´una altra manera, no té reaccions inesperades que puguin sorprendre el conductor, gràcies en gran part a una direcció que té bon tacte i transmet informació.