SEAT ja va anunciar, en la presentació del nou Alhambra, que el monovolum de nova generació se situava un esglaó més amunt que el seu predecessor tant pel que fa al plantejament general com als preus, un aspecte no pas menor en les circumstàncies actuals del mercat. I és que, com ja hem dit cada vegada que l´hem provat, l´Alhambra es pot erigir en alternativa real a certes berlines de luxe si el comprador és pare de família.

Ara, SEAT ha volgut ampliar les possibilitats d´accés a aquesta gamma llançant una versió turbodièsel 2.0 TDI de 115 cavalls que, per preu, queda just a la franja psicològica dels cinc quilos (per als qui encara compten en pessetes, que per edat són la majoria dels potencials clients d´aquest model de SEAT). Les línies exteriors de l´Alhambra deixen entreveure que es tracta d´un monovolum elegant, i en accedir a bord i també a l´hora de viatjar, s´hi respira confort total, no només per als ocupants de les dues places del davant, sinó també per als tres de la fila del mig i per als dos que també es poden acomodar als dos seients escamotejables que trobem al maleter.

Una gran sala d´estar rodant

Vint-i-dos centímetres donen per a molt. És la diferència de llargada entre la carrosseria del nou Alhambra i la del seu antecessor. Aquest guany es nota molt en accedir a l´habitacle. Totes les places, fins i tot les dues de suplementàries del darrere, tenen prou espai perquè s´hi puguin acomodar persones adultes sense estretors. Una de les diferències fonamentals entre el nou Alhambra i l´anterior és la possibilitat de transformar en uns segons la capacitat de l´habitacle i fer que passi de cinc places a sis o set, o a l´inrevés, segons les necessitats de càrrega de cada moment.

Hi ha, doncs, tres fileres de seients, tots individuals, i els dos del darrere es poden plegar i desplegar en un moment, en una operació ràpida, neta i còmoda. En canvi, l´única operació que no permeten els seients del nou Alhambra és que es puguin treure de l´habitacle. En la configuració de set places, el maleter queda reduït a la mínima expressió, un inconvenient a l´hora de dur la càrrega per a tota la família.

Deixant de banda la imatge del cotxe, el canvi més important que mostra la carrosseria de l´Alhambra el trobem a les portes del darrere, que ara són corredisses, amb tots els avantatges que tenen, sobretot a l´hora de pujar o baixar del cotxe en un espai estret com pot ser una plaça de pàrquing. Opcionalment poden ser d´accionament elèctric automàtic (amb sistema de seguretat per evitar que ningú s´hi enganxi les mans, de manera que si la porta troba un obstacle mentre es tanca, es torna a obrir).

També és d´obertura elèctrica la porta del maleter, que permet regular l´alçada d´obertura, de manera que els usuaris no es trobin que no hi arriben a l´hora de tancar-la (operació que es fa prement un botó situat al llindar inferior de la mateixa porta).

La posició de conducció de l´Alhambra, a diferència de molts monovolums d´aquest segment, és més baixa, de manera que, segons com, ens semblarà que som l volant d´un turisme, i no només per aquest detall, sinó perquè té unes suspensions fermes que l´agafen bé a l´asfalt, eviten balancejos i fan que reaccioni amb agilitat a les ordres que se li donen amb el volant. El nou Alhambra conserva, doncs, l´ADN SEAT pel que fa al comportament dinàmic.

Bon motor per anar a tot arreu

Per bé que hi ha altres opcions més potents i de plantejament més dinàmic, l´Alhambra 2.0 TDI de 115 CV és una opció molt bona com a versió d´accés a la gamma de gasoil. La relació pes/potència no és pas la d´un esportiu, però la veritat és que el cotxe accelera amb prou diligència i permet mantenir uns bons ritmes de creuer. Sí que a plena càrrega es troben a faltar uns quants cavalls extres a sota el capó, però en la majoria de circumstàncies, i tenint en compte les actuals limitacions de velocitat, l´Alhambra 2.0 TDI de 115 CV té un motor amb el qual es pot anar a tot arreu.

L´apartat de l´aïllament acústic es mereix un excel·lent, i també el del consum per poc que vigilem a no trepitjar massa el pedal de l´accelerador en la fase d´acceleració. La precisió, el tacte i la rapidesa de funcionament del canvi de marxes és digna d´un esportiu.

Joan Rossinyol