La Fira Adoptàlia, que es va celebrar el passat diumenge dia 8 d'octubre al Recinte Firal de Figueres, tanca la seva sisena edició superant les xifres de l´any passat, on van arribar a les vint preadopcions.

Aquesta jornada, organitzada per l´associació Canae, va aconseguir reunir un total de setze expositors que, junts, varen sumar una xifra d´una trentena de gossos arreu de la fira. Els diferents espais estaven ocupats per associacions sense ànim de lucre dedicades a la salvaguarda d´animals i també empreses privades dedicades a l´ajuda d´animals, i cada un d´ells podia portar fins a cinc gossos.

Durant tot el dia, Adoptàlia va organitzar diferents activitats com ara exhibició de Firbee o Agility amb gossos, o doma natural amb cavalls. L´associació Canae destaca especialment la cursa Canicròs, que es podia fer corrent o caminant, que va rebre 35 inscripcions i es va fer a les nou del matí sense haver de tallar cap carretera. L´idea d´aquesta cursa, organitzada conjuntament amb Amics del Canicròs, és la d´instruir un grup de persones i crear una lligueta pels voltants de Girona.

L´afluència de visitants es va concentrar sobretot al matí, on es detectava moltes persones que aprofitaven l´ocasió per visitar també la Fira del Vehicle d´Ocasió, també situada al Recinte Firal. La proximitat entre les dues fires va ajudar que aquestes es retroalimentessin.