Aquests dies d’hivern, els temporals de pluja i vent estan a l’ordre del dia. Faci fred o faci calor, ens toca treure a passejar sovint a les nostres mascotes, sobretot si són gossos. Sortir al carrer quan la meteorologia és adversa no sol ser un motiu de mandra per als animals espavilats, però sí que cal tenir en compte algunes premisses importants, com ara preveure la tornada a casa.

D’entrada, hem de vigilar on portem el gos a passejar quan els elements poden generar un perill evident, com seria el cas d’un temporal de mar o una crescuda de riu. És a dir, no ens hi hem d’acostar mai per evitar ensurts innecessaris. Tampoc hem de sortir quan hi ha tempesta elèctrica i, molt menys, refugiar-nos sota d’arbres.

Pel que fa a la tornada a casa, cal preveure que el nostre gos, si plou o ha plogut, s’haurà remullat de cap a peus que, per tant, necessitarem eixugar-lo tant pel seu benestar com per evitar embrutir la nostra llar amb petjades i fang. Tinguem a punt una toballola per a ells i rentem-la quan toqui.