La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, no dimitirà 'motu proprio' i tan sols ho farà si així l'hi demana el president del Govern i del seu partit, Mariano Rajoy, ja que està convençuda que no va cometre cap irregularitat amb el màster de la Universitat Rei Juan Carlos (URJC), segons han traslladat a Europa Press fonts properes a la dirigent després de l'acte de Premis de l'AVT celebrat aquest matí en la Porta del Sol.

D'aquesta forma, Cifuentes i el seu equip volen mantenir-se forts davant les pressions perquè renunciï al càrrec que els hi han arribat en els últims dies des dels partits de l'oposició i d'alguns membres del seu propi partit.

Així, les mateixes fonts consideren que els noms que han sortit com a possibles substituts al capdavant de la Presidència regional responen a estratègia de partit "a futur", en l'hipotètic cas de la qual situació empitjori i no quedi una altra sortida que la dimissió.

I és que insisteixen que l'última paraula li correspon al president del PP, Mariano Rajoy, i no al capdavanter de Ciutadans, Albert Rivera, que es troben en negociacions amb membres de la direcció nacional del PP per reconduir aquesta situació. Per tant, aposten per "resistir" a la presidència i que Cs, si arriba el cas, "es retracti" en la moció de censura presentada pel PSOE.