Un total de 64 persones han mort i 51 han resultat ferides en l'incendi registrat aquest diumenge en un centre comercial de la localitat siberiana de Kemerovo, a l'est de Rússia, segons el balanç de víctimes "definitiu" divulgat aquest dilluns pel ministre d'Emergències, Vladimir Puchkov.

L'incendi, que ha arrasat uns 1.500 metres quadrats i ja ha estat sufocat, s'hauria originat a la quarta planta del centre comercial, on es troben les sales de cinema i els espais recreatius infantils, segons l'agència de notícies Sputnik.

El Comitè d'Investigacions de Rússia, que ha obert una investigació penal arran del que ha passat, ha informat que quatre persones, entre elles el director de l'empresa operadora del centre comercial i l'arrendatari d'un local en el qual podria haver-se provocat l'incendi, han estat detinguts i seran interrogats.

El viceministre d'Emergències de Rússia, Vladlen Aksenov, ha alertat aquest dilluns que el centre comercial incendiat presenta un risc imminent d'ensorrament --després que dues de les sales de cinema s'enfonsessin a causa dels danys estructurals causats per l'intens foc--. Aksenov ha indicat que "les plaques entre els pisos estan cedint".

Les autoritats de Kemerovo han declarat tres dies de dol com a homenatge a les víctimes. Les banderes onejaran a mig pal entre el 27 i el 29 de març com a mostra de solidaritat.

El president rus, Vladímir Putin, va ordenar el diumenge mobilitzar tots els efectius necessaris i proporcionar ajuda a les famílies de les víctimes i ferits. En aquest sentit, el dirigent va traslladar el seu condol a les famílies dels morts i ha desitjat una ràpida recuperació als ferits.

El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha confirmat aquest dilluns que Putin modificarà la seva agenda pel sinistre i s'ajornarà al proper cap de setmana una cerimònia de lliurament de premis en què tenia previst participar.

La ministra de Sanitat, Veronika Skvortsova, s'ha traslladat fins Kemerovo a petició del primer ministre, Dmitri Medvédev, per supervisar en persona l'atenció mèdica als ferits. Fins al lloc també ha acudit Puchkov, que ha declarat la situació d'emergència a la província i ha demanat als organismes federals que prestin el seu suport davant la tragèdia.