Un avió que transportava una càrrega de lingots d'un "metall preciós" a Sibèria va registrar un problema l'enlairament pel qual va perdre la seva càrrega de més de tres tones a la pista de l'aeroport, van indicar dijous les autoritats locals.

L'aparell, un An-12 de la companyia Nimbus, s'estava carretejant per a l'enlairament en una pista de l'aeroport de Yakutsk quan una escotilla de l'avió es va desprendre i una part de la càrrega va caure a terra, va anunciar el Comitè d'Investigació.

Les fotos difoses per les autoritats mostren desenes de lingots de metall preciós escampats a la pista nevada de l'aeroport i policies inspeccionant el forat en l'aparell. Els anuncis no precisen si es tracta d'or o de plata.

"Fins ara trobem 172 lingots d'un pes total d'unes 3,4 tones" per a una càrrega total que supera les 9 tones, va indicar la secció local del ministeri d'Interior citada per l'agència pública TASS.

Segons les autoritats locals l'accident hauria estat produït per una mala fixació de la càrrega a l'interior de l'avió. El carregament pertany a una companyia minera russa.

La vasta regió poc poblada de Sajá, situada a uns 5.000 km de Moscou, té abundants reserves mineres. Allà s'exploten importants mines d'or i de diamants.