El potent sisme de 7,2 graus de magnitud que va sacsejar aquest divendres diversos punts del centre i sud de Mèxic va fer reviure temors i va provocar angoixa entre els seus habitants, cinc mesos després que un altre terratrèmol deixés gairebé 400 morts i greus danys la majoria a la capital .

En aquesta ocasió, només es van produir danys estructurals a Oaxaca, durament devastada en un altre sisme del 7 de setembre, on ja van ser habilitats albergs per a eventuals damnificats, ha informat el govern regional.

En una missió de reconeixement de danys a la zona pròxima a l'epicentre del sisme, el ministre de l'Governació i el governador d'Oaxaca van sobreviure a un accident de l'helicòpter que els va traslladar a aquesta regió i que va deixar dos morts i "diversos ferits" entre les persones que l'esperaven a terra.

L'Institut Geològic dels Estats Units (USGS) i el Servei Sismològic Nacional situen la magnitud del moviment tel·lúric en 7,2. L'USGS va ubicar l'epicentre a 37 km de Pinotepa del señor Luis, Oaxaca, a una profunditat de 24,6 km, mentre que l'institut mexicà el va situar a 11 km de la mateixa comunitat i a una profunditat de 12 km.

Crisi de nervis a Ciutat de Mèxic

A Ciutat de Mèxic, en tant, el sisme va provocar entre els seus habitants crisi de nervis, davant el viu record del terratrèmol de setembre passat. Centenars de persones van abandonar edificis i els hospitals van evacuar als malalts cap a esplanades o enmig de les avingudes de la zona cèntrica de la capital per protegir-se, segons testimonis d'AFP.

"Vam sortir corrent, és l'únic que podem fer", va dir amb els ulls plens de llàgrimes Kevin Valladolid, de 38 anys, que resideix al barri Roma, un dels més afectats pel sisme del passat 19 de setembre, tant per nombre d'ensorraments registrats com pels danys estructurals en edificis.

"La veritat és que estem ja prou alterats. Amb qualsevol so d'alarma plorem, estem molt estressats, vivim un flash back", va dir Kevin en referència al sisme del 19 de setembre passat, de magnitud 7,1, que va provocar ensorraments a la Roma i el confrontant barri Comtessa, diversos dels quals encara no han estat remoguts.