José Enrique Abuín Gey, conegut com 'el Chicle', s'ha acollit aquest dilluns al seu dret a no declarar davant la magistrada del Jutjat d'Instrucció número 3 de Ribeira (la Corunya) en relació a la mort de Diana Quer, de la qual ell mateix es va confessar autor davant la Guàrdia Civil.

L'home, detingut des del divendres, va arribar als jutjats de Ribeira procedent de la caserna de Lonzas, a la Corunya, poc abans de les 8.50 hores d'aquest dilluns, en complir-se les 72 hores de màxim legal per passar a disposició judicial.

Entre una gran expectació mediàtica, a la seva arribada als jutjats, Abuín ha estat rebut entre insults i increpat per un grup de joves que tornaven de celebrar la festa de cap d'any. Després de l'autor confés de la mort de Diana Quer, han entrat a l'edifici membres de la Policia Judicial portant caixes de proves.

Amb l'home ja a disposició judicial, segons han confirmat fonts judicials, la jutgessa ha dedicat els primers moments a revisar el "voluminós" atestat relacionat amb la detenció abans de prendre declaració a 'el Chicle'. A continuació, ha comparegut davant la magistrada l'autor confés de la mort, que ha rebutjat prestar declaració.