L'aplicació de l'article 155 de la Constitució i de les mesures contingudes en l'acord aprovat avui pel Consell de Ministres es mantindran vigents i seran d'aplicació fins a la presa de possessió del nou Govern de la Generalitat que surti de les pròximes eleccions autonòmiques.

Així consta en l'acord aprovat avui pel Govern per restaurar l'ordre constitucional i la legalitat a Catalunya.

Entre altres mesures, el Govern proposa al Senat cessar al president de la Generalitat Carles Puigdemont, i a tots els consellers, limitar les funcions del Parlament i que el cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, assumeixi les competències per convocar eleccions al Parlament de Catalunya en un termini de sis mesos.

Durant la vigència d'aquestes mesures acordades avui i, en aquells casos "extraordinaris" en què resulti "imprescindible o inajornable", el Govern central pot plantejar davant el Senat "modificacions o actualitzacions" de les mesures inicialment autoritzades.

A més, l'Executiu podrà anticipar la fi d'aquestes mesures si cessen les causes que el motiven, donant compte al Senat d'aquesta decisió i haurà de donar compte a la Cambra alta de l'estat de "aplicació i execució" de les mesures amb una periodicitat de dos mesos.