Cinc persones que viatjaven en un mateix vehicle -dues dones i tres menors- han mort aquest matí després de topar amb un camió a la carretera N-1, prop de Pancorbo (Burgos), segons han informat fonts de la Guàrdia Civil i del servei Emergències 112 Castella i Lleó.

El succés s'ha produït cap a les 7.40 hores al quilòmetre 306 de la N-1, una carretera convencional de dos carrils i dins d'un tram que diàriament suporta una elevada densitat de trànsit, especialment pesat, en ser una important via de comunicació entre la Meseta, País Basc i França.

Pel que sembla, segons fonts de la Guàrdia Civil, l'accident s'ha produït per invasió d'un dels dos vehicles, tots dos de matrícula francesa, al carril contrari. El conductor del camió ha resultat il·lès tot i que afectat per un xoc nerviós.

Fins al lloc del sinistre s'hi han desplaçat efectius de la Guàrdia Civil de Trànsit i Bombers de Miranda d'Ebre, així com una UVI mòbil, dues ambulàncies de suport vital bàsic i personal facultatiu d'Atenció Primària del centre de salut de Briviesca.

Els sanitaris només han pogut confirmar la mort dels cinc ocupants del turisme, les dades de filiació de desconeixen.

Des de fa set anys, una plataforma de veïns afectats per l'alta sinistralitat de la N-1 reclama la liberalització del peatge de l'AP-1 en el tram comprès entre Burgos i Pancorbo, on s'ha produït aquest accident, per evitar l'elevada xifra de víctimes mortals.