Dues dones han mort en un terratrèmol de magnitud 4 a l'escala de Richter que va sacsejar a les 20.57 hora local d'ahir l'illa meridional italiana d'Ischia. Els equips de rescathan rescatat tres nens d'una mateixa família que havien quedat sepultats entre la runa de casa seva.

L'epicentre del sisme es va localitzar a la localitat de Casamicciola, al nord de l'illa, i s'han registrat nombrosos danys amb desenes de cases ensorrades i desperfectes en hotels. Les tasques de rescat s'han concentrat durant tota la nit en una casa de dos pisos on havien quedat atrapats un pare amb els seus tres fills. L'home va ser el primer rescatat i a les quatre de la matinada es va rescatar a un nadó de set mesos, que ha estat traslladat a l'hospital però es troba en bones condicions. Els bombers han seguit excavant per alliberar els altres dos menors de set i cinc anys, Ciro i Mattia.

Les víctimes mortals confirmades són una dona gran que va resultar atrapada per la runa que van caure de l'església en Casamicciola i una dona que ha estat localitzada sense vida entre la runa de casa seva. El terratrèmol va causar també 39 ferits, entre ells un home de 44 anys que va ser traslladat a l'hospital Cardarelli de Nàpols amb ferides greus per l'ensorrament de casa seva.

Com a mesura de precaució va ser evacuat a l'hospital Rizzoli a la localitat de Lacco Ameno, també al nord de l'illa, en detectar la presència d'esquerdes a l'edifici, segons ha informat el seu alcalde, Giacomo Pascale, citat pel diari "Corriere della Sera ". Durant la nit s'ha pogut reobrir l'hospital a excepció del tercer pis.

Tant els habitants com els turistes han passat la nit a la intempèrie i molts dels visitants han començat a abandonar l'illa aprofitant la sortida dels primers vaixells i es calcula que, durant la nit, prop d'un miler de turistes van marxar de l'illa.

El cap de la Protecció Civil italiana, Angelo Borrelli, que es va traslladar a l'illa després del terratrèmol, va explicar que hi ha al voltant de 2.600 desallotjats, uns 2.000 de Casamicciola i altres 600 de Lacco Ameno. De moment s'exclou la instal·lació de campaments, ja que s'espera que puguin ser reallotjats en els hotels i establiments de l'illa que no han patit danys.

Ischia que té origen volcànic i és una de les destinacions turístiques més populars del Golf de Nàpols, ja va patir un fort terratrèmol el 1883 en què van morir més de 2.000 persones. L'illa compta amb una població habitual de 60.000 habitants, que augmenta considerablement en aquesta època de vacances.