Almenys onze persones han mort i 35 han resultat ferides, quatre d'elles en estat greu, com a conseqüència de la caiguda d'un arbre de grans dimensions durant la celebració d'un festival religiós a l'illa portuguesa de Madeira.

El sinistre ha tingut lloc als voltants d'una església de la parròquia de la Muntanya, a Funchal. Centenars de persones s'havien reunit amb motiu de les celebracions de la patrona de l'illa, segons la televisió pública RTP.

Diversos testimonis han explicat a aquesta cadena que l'arbre portava anys en mal estat i fins i tot han assegurat que els veïns de la zona havien donat avís perquè les autoritats procedissin a la seva retirada. Fonts oficials citades pel diari 'Público' també han confimado que l'arbre representava un perill.

Pel que sembla, l'arbre, de grans dimensions i que estava sec, va caure quan nombroses persones estaven concentrades en un carrer de la Muntanya amb motiu de la celebració d'aquesta festa patronal.

El llogaret de Muntanya està situada als afores de Funchal i la festa de la Mare de Déu de la Muntanya congrega cada any a milers de devots.