El govern del president dels EUA, Donald Trump, va imposar aquest dilluns sancions econòmiques directes contra el governant veneçolà, Nicolás Maduro, entre les quals figura la congelació d'actius sota jurisdicció nord-americana. La mesura va ser anunciada pel Departament del Tresor i es produeix arran del vot de l'Assemblea Nacional Constituent a Veneçuela. "Les eleccions il·legítimes confirmen que Maduro és un dictador que ignora la voluntat del poble veneçolà", va assenyalar Steven Mnuchin, secretari del Tresor, en un comunicat.

"Sancionant Maduro, EUA deixa clar la nostra oposició a les polítiques d'aquest règim i el nostre suport a la gent de Veneçuela que busca tornar el país a una democràcia completa i pròspera", ha remarcat Mnuchin. Amb aquesta designació, queden congelats tots els actius que Maduro pugui tenir sota jurisdicció nord-americana i es prohibeix les transaccions financeres amb ell per part de ciutadans dels EUA

D'aquesta manera, els Estats Units va agregar Maduro a la llista de 13 funcionaris i exfuncionaris veneçolans als que va sancionar la passada setmana per abusos de drets humans, corrupció i accions per minar la democràcia. Mnuchin ha afegit que queda oberta la porta a més sancions contra funcionaris veneçolans. "Qualsevol persona que participi en aquesta assemblea il·legítima podria ser exposat a futures sancions per minar el procés democràtic i les institucions a Veneçuela", ha subratllat.