Almenys 126 immigrants van morir en un naufragi a la Mediterrània durant el cap de setmana, segons ha denunciat avui a l'equip de l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) alguns supervivents que han arribat al port italià de Palerm.

El portaveu de l'OIM, Flavio di Giacomo, ha explicat a Efe que els supervivents són quatre immigrants, dos nigerians i dos sudanesos, que han arribat a Palerm després de ser rescatats en alta mar i que es trobaven en estat de xoc.

Giacomo ha explicat que, basant-se la seva declaració, la barcassa va partir el passat dijous de Líbia carregada amb 130 immigrants, molts d'ells sudanesos, i després d'algunes hores de navegació va ser interceptada per pirates libis que van robar el seu motor.

En aquest moment va començar a entrar aigua a l'embarcació, que va acabar naufragant i només van sobreviure els quatre testimonis presencials. Aquests van ser posteriorment rescatats per uns pescadors libis que els van embarcar en un altre vaixell que navegava per la zona amb direcció a les costes europees, va dir Di Giacomo.

Els quatre supervivents van salvar la vida perquè la Guàrdia Costanera va interceptar la nau en la qual van ser acollits i els va traslladar costat de la resta d'immigrants al port, on avui han arribat més de mil immigrants. El portaveu de l'OIM ha assenyalat que han tractat de contrastar la informació dels supervivents parlant amb altres que viatjaven a la segona nau i que han confirmat la seva versió.

El flux migratori cap a Itàlia segueix augmentant: Des del començament de l'any i fins al 16 de juny han arribat al país 65.496 immigrants procedents del nord africà, 1 17,51% més que el mateix període de l'any passat, segons el Ministeri de l'Interior.

El passat 30 de maig el alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats va assenyalar que més de 60.000 immigrants havien creuat la Mediterrània per arribar a Europa des de l'inici del 2017 i al voltant de 1.720 van morir durant la travessia.