Els atemptats de Londres de dissabte passat han deixat set morts i prop de mig centenar de ferits. Però la xifra de morts podria ser més gran si no hagués estat per persones anònimes que van actuar com uns herois per evitar un mal major. És el cas de l'espanyol que està a hores d'ara desaparegut, qui es va enfrontar a un terrorista, o el d'una dona que es va convertir en 'escut humà' a les portes d'un restaurant.

"Sabia que hi havia gent dolenta que estava intentant entrar al bar", explica a Sky News un taxista. Aksha Patel relata que la dona va baixar del seu taxi i es va plantar a la porta del local com un 'escut humà' quan un terrorista estava a punt d'accedir-hi. Gràcies a la seva acció, els clients van aconseguir fugir per la porta del darrere del restaurant. "Potser ha salvat unes 20 persones", assegura Patel.

Ignacio Echeverría, veí de Las Rozas (Madrid), es trobava prop del lloc d'un dels atemptats amb diversos amics quan va presenciar com un atacant s'abalançava contra una dona.

"En aquell moment va deixar la bicicleta i va colpejar l'agressor amb un monopatí mentre altres dues persones l'agredien per darrere i es va quedar estès a terra", va relatar la família. "Va ser un valent es va embrancar per salvar la dona", ha afegit. Echeverría no es troba a la llista de morts, de manera que possiblement sigui un dels ferits.

Un altre heroi de Londres és Mark Stembridge, propietari d'un cafè a Borough Market, qui al costat dels seus treballadors va protegir les 130 persones que eren al local en el moment de l'atac. Stembridge va veure que tres homes armats es dirigien al seu establiment. En aquest moment va ordenar a la seva plantilla que evacués als clients al terrat i es quedessin allà. Va ser llavors quan els atacants van decidir dirigir-se a un altre local proper. "No s'esperaven que estiguéssim tan ben organitzats", explica a 'HuffpostUK'.

"Va entrar cridant i va apunyalar la dona sense més"

El bar de tapes El Pastor, situat a Stoney Street, també va resultar atacat. Allí es trobaven Giovanni Sagristani i Carlos Pintos. "Un terrorista va entrar cridant i va apunyalar la dona sense més", explica a la BBC Sagristani. Afortudamente, el seu amic Carlos és infermer i va reaccionar amb rapidesa al costat d'altres clients, també infermers, per tallar l'hemorràgia que patia la dona. "Van agafar gels i li van fer un torniquet per intentar frenar l'hemorràgia", comenta. L'atacant va acabar fugint del bar després que els clients comencessin a llançar-li ampolles i cadires.

Geoff Ho, un periodista expert en arts marcials, va ser un altre heroi inesperat. Ho, periodista del 'Sunday Express', va usar els seus coneixements de lluita per enfrontar-se als terroristes al Pont de Londres. Va acabar amb una punyalada al coll i es troba ferit greu.

Un altre home que es troba ferit greu és un policia que també serà recordat per la seva gesta. Es va enfrontar als tres terroristes abatuts armat únicament amb una porra. Els atacants es van acarnissar amb ell: va rebre diverses punyalades, però probablement va salvar la vida als vianants que es trobaven a la zona.