L'aerolínia britànica British Airways (BA) ha informat avui que una caiguda del seu sistema informàtic ha provocat retards que afecten la seva xarxa a nivell mundial. Un portaveu de l'empresa ha assenyalat que els seus especialistes treballen per resoldre el problema "com més aviat possible".

"Demanem disculpes per la caiguda del sistema informàtic. Estem treballant per resoldre el problema el més aviat possible", va declarar BA en el seu compte de Twitter.

En resposta a un usuari que demanava explicacions en aquesta xarxa social, l'aerolínia ha precisat que pateix "una caiguda global" del seu sistema de informàtica.

La pàgina web de BA no està disponible en aquests moments i nombrosos usuaris s'han queixat a les xarxes socials que no han pogut reservar o facturar mitjançant l'aplicació de mòbil de la companyia.

Altres clients han informat a Twitter de retards en els seus vols i d'una situació de caos als aeroports, on hi ha llargues files per facturar.

BA, integrada al grup hispano-britànic IAG -que inclou a les espanyoles Iberia i Vueling i la irlandesa Aer Lingus-, no ha precisat quants dels seus vols s'han vist afectats per la caiguda del sistema ni tampoc la naturalesa del problema.

L'aeroport de Heathrow, a l'oest de Londres i el més gran del Regne Unit, ha assenyalat que "treballa estretament" amb l'aerolínia per resoldre l'assumpte.

Els problemes experimentats per BA coincideixen amb l'inici d'una setmana de vacances escolars al Regne Unit, quan moltes persones es disposen a sortir de vacances.