Abd Alkader Habak, fotògraf de professió, s'ha convertit en una icona d'esperança a Síria, un país devastat per la violència, després de ser fotografiat rescatant nens víctimes de l'atemptat que va deixar més de cent morts aquest dissabte prop d'Alep, la majoria menors.

El reporter, que es trobava en el lloc en què un cotxe bomba va esclatar contra un comboi de persones evacuades prop d'Alep, la major ciutat del país, no va dubtar a deixar de banda la seva feina i va ajudar com va poder en les tasques de rescat al costat d'altres periodistes.

Les imatges Abd Alkader Habak corrent amb nens en braços i desolat pel dolor davant l'atrocitat del terrorisme ha donat la volta al món gràcies a les xarxes socials i els mitjans de comunicació.

El fotògraf i també cineasta ja havia mostrat anteriorment el seu compromís amb les víctimes del conflicte.

Entre les almenys 126 víctimes mortals de l'atemptat hi ha 68 menors, que viatjaven en un comboi de civils que es trobava bloquejat prop d'Alep i del que el Govern sirià responsabilitza rebels recolzats per Estats Units, que han negat tota participació.

Altres 13 morts eren civils majors d'edat i la resta combatents que protegien el comboi de més de 5.000 residents de les ciutats d'Al Fua i Kefraya, sota control insurgent, que es dirigien a Alep, territori del Govern, dins d'un programa d'intercanvi d'evacuats entre Govern i rebels, que havia quedat paralitzat hores abans de l'atemptat.

Donat aquest últim balanç, proporcionat per la xarxa d'activistes de l'Observatori Sirià per als Drets Humans, es tracta del pitjor atac d'aquest tipus ocorregut a Síria en gairebé un any. L'ONG va precisar que entre els morts hi ha 98 veïns de Fua i Kefraya i diversos voluntaris de la Mitja Lluna Roja Síria, que estaven facilitant el procés d'evacuació.