La turista britànica apunyalada aquest divendres per un àrab israelià al tramvia de Jerusalem al seu pas per la Ciutat Vella ha mort poc després d'arribar a l'hospital, han informat fonts mèdiques i policials israelians.

"Ha arribat a l'hospital en situació crítica i poc més tard els metges l'han declarat morta", ha informat a Efe Hadar Albuiam, portaveu de l'Hospital Hadasa Ein Karem.

L'atac ha tingut lloc cap a les 12.50 hora local quan la dona, una estudiant d'uns 25 anys, ha estat apunyalada mentre viatjava en el tramvia, prop de les muralles de la ciutadella, on se celebrava el Via Crucis de Divendres Sant amb l'afluència de centenars de pelegrins.

Atacant detingut

"L'atacant ha estat arrestat per la policia al lloc dels fets", ha assenyalat a Efe el portaveu policial Micky Rosenfeld, que ha afegit que "és àrab israelià de Ras Al Amud", un barri palestí en el territori ocupat de Jerusalem Est.

Un portaveu dels serveis d'Intel·ligència ha identificat l'atacant com Yamil Tamimi, de 57 anys, i ha assenyalat que aquest "va intentar de suïcidar-se enguany empassant una fulla en un hospital al nord" i que "el 2011 va ser condemnat per 'assalt indecent' a la seva filla ".

Un àrab amb antecedents i problemes personals

"Es tracta d'un altre cas de molts en el qual un palestí que pateix problemes personals, mentals o morals tria dur a terme un atac per trobar refugi als seus problemes", ha afegit.

Rosenfeld ha explicat que "continuen les mesures de seguretat elevades en tota l'àrea del centre de la ciutat així com dins i al voltant de la Ciutat Vella".