L'individu detingut com a sospitós d'estar relacionat amb el camió que va atropellar a una multitud en el centre d'Estocolm i que va matar a 4 persones i en va ferir a altres 15 és un uzbek que va mostrar simpaties per l'Estat Islàmic (EI) a les xarxes socials, va informar el diari "Aftonbladet".

L'individu, de 39 anys i que oficialment no està arrestat sinó només retingut, va admetre haver pres un tren al suburbi de Märsta, on va ser capturat en comportar-se de forma "estranya" dins d'una botiga.

Segons aquest tabloide suec, que cita fonts sense identificar, l'individu s'ha confessat culpable i a més de que el seu trets coincideixen amb els de l'individu la imatge del qual havia difós hores abans la policia sueca, tenia restes de cristalls a la seva roba i un passamuntanyes.

L'uzbek, que resideix en un altre suburbi de la capital, ha pujat a la seva pàgina a la xarxa social Facebook vídeos propagandístics de l'EI i ha premut el "m'agrada" en una foto de persones ensangonades presa després del tiroteig en la marató de Boston (EUA) en 2013.