La policia metropolitana de Londres ha fet pública la identitat del terrorista que dimecres va atemptar contra la zona de Westminster, al centre de Londres. Es tracta de Khalid Masood, un home de 52 anys i de nacionalitat britànica a qui els serveis de seguretat ja havien investigat anteriorment per la seva vinculació amb l´extremisme violent. La policia manté que el terrorista hauria actuar sol, tot i que Estat Islàmic ja ha reivindicat l´atac i l´ha considerat "un dels seus soldats". Masood va morir dimecres al vespre després que un agent de policia li disparés quan intentava accedir al Parlament. Prèviament, va apunyalar un altre policia que també va morir.

Segons ha informat Scotland Yard, Masood ja havia estat detingut en diverses ocasions per tinença d´armes i desordre públic però no tenia cap antecedent que el vinculés amb el terrorisme. "Els serveis d´intel·ligència no contemplaven la possibilitat que pogués perpetrar un atemptat", assegura el comunicat policial.

Masood, de 52 anys, va néixer a Kent, al sud d´Anglaterra però va viure la major part de la seva vida a la zona de Birmingham i West Midlands.

L´autor de l´atemptat d´aquest dimecres a Londres va ser abatut per un agent de policia després que n´apunyalés mortalment un altre quan intentava accedir al Parlament. Minuts abans, havia envestit la multitud que creuava el pont de Westminster, provocant dos morts i desenes de ferits.

Text