El projectil llançat aquest diumenge per Corea del Nord sembla tractar-se d'un model Rodong de mig abast - o una variació completament nova del mateix - el llançament, entenen els analistes de l'Exèrcit sud-coreà, ha estat una provocació amb l'objectiu de mesurar la resposta de la nova Administració Trump.

Segons la primera anàlisi de la Junta de Caps de l'Estat Major de Corea del Sud, "el míssil sembla tractar-se d'un Rodong o d'una versió modificada d'aquest projectil".

"La seva distància de vol", prossegueix el document, "indica que no té abast intercontinental", com es va témer en un primer moment, tot i que podia haver arribat a Corea del Sud i Japó gràcies als seus 1.500 quilòmetres d'autonomia.

Condemnes sense pal·liatius

Corea del Sud, Estats Units i Japó han condemnat l'uníson el llançament del míssil, una altra violació més de les sancions internacionals que pesen sobre el règim de Pyongyang, que té absolutament prohibida l'execució d'assajos amb míssils a l'entendre que aquesta classe de proves podrien constituir un avanç del seu programa nuclear.