El Bundestag (cambra baixa alemanya) va aprovar per unanimitat la reforma legal que permetrà receptar amb finançament públic flor seca de cànnabis i extracte de cànnabis a malalts greus sense alternativa terapèutica.

Segons el projecte aprovat, per garantir el subministrament a les farmàcies es permetrà també la plantació controlada de cànnabis amb fins medicinals a Alemanya i, en casos excepcionals, es facilitaran també als malalts els principis actius dronabinol i nabilon.

En els informes remesos al Parlament, el Govern ha explicat que 647 pacients comptaven ja a l'abril passat amb una autorització específica de l'Institut Federal de Medicaments i Productes Sanitaris (BfArM) per comprar marihuana medicinal a la farmàcia.

Amb la nova regulació ja no necessitaran aquesta autorització, sinó la recepta mèdica, i el seu cost l'assumiran les mútues.

Segons el projecte, el cost mitjà dels tractaments que estaven autoritzats amb flors de cànnabis era de 540 euros mensuals, tot i que en casos especialment greus s'arribava als 1.800 euros.

Alemanya va importar el 2014 un total de 48 quilos de cànnabis per a aquest fi i la xifra va augmentar fins als 94 quilos en 2015, la majoria des d'Holanda.

El Govern ha deixat clar que la nova norma no suposa en cap cas la legalització del cànnabis al país, sinó posar a disposició de pacients greus un producte terapèutic amb controls de qualitat i sempre sota prescripció mèdica.

Els malalts als quals se'ls recepti cànnabis participaran a més en un estudi en el qual, de forma anònima, els seus metges exposaran el diagnòstic, el tractament i el seu efecte per analitzar en profunditat l'impacte i els beneficis de la teràpia.