Les autoritats de Malàisia, Austràlia i la Xina han anunciat la suspensió de la recerca de l'avió de Malaysia Airlines desaparegut amb 239 persones a bord a l'oceà Índic en 2014.

Els equips no han pogut localitzar les restes de l'aparell després de buscar en una àrea de 120.000 quilòmetres quadrats al sud de l'Índic, han indicat les autoritats dels tres països en un comunicat conjunt. "Malgrat tots els esforços, fent servir la millor ciència disponible, tecnologia punta i l'assessorament dels altament qualificats i millors professionals del món, malauradament no hem pogut localitzar l'aparell", s'indica a la nota.

"Per tant, la recerca submarina del (vol) MH370 ha estat suspesa", precisa l'anunci signat pel ministre malaisi de Transport, Liow Tiong Lai, i els seus homòlegs australià, Hon Darren Chester, i xinès, Li Xiaopen.

"Aprofitem aquesta oportunitat una altra vegada per honrar la memòria d'aquells que han perdut les seves vides i reconeixem l'enorme pèrdua sentida pels seus éssers estimats. Mantenim l'esperança que hi hagi nova informació en el futur i l'avió sigui localitzat", han afegit.

Gairebé tres anys de recerca

El Boeing 777 de Malaysia Airlines va desaparèixer el 8 de març del 2014, uns 40 minuts més tard d'enlairar de Kuala Lumpur rumb a Pequín i després que algú apagués els sistemes de comunicació i virés l'aparell.

A bord hi viatjaven 153 xinesos, 50 malaisis (12 d'ells formaven la tripulació), 7 indonesis, 6 australians, 5 indis, 4 francesos, 3 nord-americans, 2 neozelandesos, 2 ucraïnesos, 2 canadencs, 2 iranians, un rus, un holandès i 1 taiwanès.

Fins al moment, s'han recuperat peces que arrossegades pels corrents de l'Índic fins a platges de l'illa Reunió, Moçambic, Maurici, Sud-àfrica i l'illa francesa Rodrigues.