Després de que almenys cinc persones morissin avui en un tiroteig a l'Aeroport Internacional de Fort Lauderdale-Hollywood, s'ha produït un nou tiroteig a la zona del garatge de l'aeròdrom del sud de Florida, segons la Direcció de Seguretat en el Transport..

El presumpte responsable del primer tiroteig ha estat identificat per les autoritats com Esteban Santiago, segons diverses fonts que confirmen que el sospitós portava una identificació militar. Fonts citades per CBS News han confirmat que Santiago seria l'home que està sota custòdia de les forces de seguretat després dels trets. La cadena ha assegurat que aquest sospitós és natural de Nova Jersey.

Pel que fa al segon tiroteig, els trets, ha informat el canal Fox News, s'han registrat en un garatge situat entre els terminals 1 i 2 de l'aeròdrom del sud de Florida, i l'autor dels mateixos no ha estat detingut.

Aquest nou tiroteig es produeix després que l'alcaldessa de l'esmentat comtat, Barbara Shareif, assegurés que no hi ha proves que l'autor dels trets, ja detingut per les autoritats, hi hagi "actuat en complicitat amb altres". L'aeroport, no obstant això, ha indicat a través de Twitter que hi ha un "tirador actiu" a l'aeroport, les instal·lacions que han estat "tancades".

Almenys cinc persones han mort abans i vuit han resultat ferides avui a l'Aeroport Internacional de Fort Lauderdale-Hollywood (EUA), després de que una persona, que ja ha estat detinguda, obrís foc a la zona de recollida d'equipatges, han informat mitjans locals .

Encara que l'Oficina del Comtat de Broward, on s'assenta Fort Lauderdale, només ha confirmat la mort de "diverses persones", la cadena de televisió CNN assenyala que hi ha almenys cinc víctimes mortals, mentre que els ferits, segons dades oficials, són vuit.

L'alcaldessa de l'esmentat comtat, Barbara Shareif, ha assegurat que no hi ha proves que l'autor dels trets hagi "actuat en complicitat amb altres".

El tiroteig s'ha produit a les 12.55 hora local (17.55 GMT) a la zona de recollida d'equipatges de la terminal 2, on l'autor ha sigut reduït per agents i es troba detingut.

L'esmentada terminal ha estat desallotjada, així com les zones pròximes a les portes D4 i D5 de l'aeroport de Fort Lauderdale, al nord del Miami. Els primers instants després del tiroteig han deixat escenes de pànic, com s'aprecia en el següent vídeo.

Atenció: el vídeo conté imatges que poden ferir la sensibilitat.

Encara que en un primer moment s'ha mantingut l'activitat a l'aeroport, finalment les autoritats han ordenat la suspensió del seu funcionament.

Imatges de televisió mostren el desallotjament de centenars de passatgers i empleats a la pista de l'aeroport, així com la presència de la Policia i ambulàncies.

"S'han realitzat trets. Tothom corre", ha escrit a la mateixa xarxa social l'exportaveu de la Casa Blanca Ari Fleischer, que es trobava a les instal·lacions. "Tot sembla en calma ara, però la policia no ens deixa sortir, almenys en la zona en la que estic", ha assegurat Fleischer, que assegura que la policia ha informat de cinc víctimes mortals.