El grup terrorista de l'Estat Islàmic (EI) podria afegir els atemptats amb cotxes bomba al seu "modus operandi" en els seus futurs atacs contra països de la Unió Europea (UE), segons un estudi publicat avui per l'Europol.

"Els atacs de París i Brussel·les van mostrar que els terroristes que actuen en nom d'EI (...) són capaços de planificar atacs relativament complexos i efectius" i "altres possibilitats per al futur inclouen l'ús de cotxes bomba, segrests o extorsions" , indiquen els experts antiterroristes de l'Europol.

Es donen suport, entre altres dades, en què se sospita que els gihadistes que van atacar París al novembre de 2015, matant a 132 persones i ferint a més de 300, tenien plans per posar un cotxe carregat d'explosius "probablement en algun lloc de França" , però que van haver de canviar d'agenda a causa de la pressió policial.

Afegeixen que els atacs amb terroristes suïcides de París o Brussel·les mostren "similituds" amb els executats a Bombai en 2008 i no és descartable que EI o grups afins busquin exportar a la UE tècniques terroristes com les que fan servir a Síria i l'Iraq, on els cotxes bomba contribueixen habitualment als seus massacres.

L'informe assenyala al països membres de la coalició internacional contra EI com a principal objectiu dels seus futurs atacs terroristes, amb França al capdavant de la llista i amenaces creïbles també per Bèlgica, Alemanya o el Regne Unit.