La candidata demòcrata a la presidència dels Estats, Hillary Clinton, ha fet aquest dimecres les seves primeres declaracions des de que va reconèixer la seva derrota davant del candidat republicà, Donald Trump, el passat dimecres 9 de novembre, reiterant com de decebuda se sent pels resultats dels comicis.

No obstant això, ha instat els nord-americans a no donar-se per vençuts. "Sé que durant aquesta última setmana molta gent s'ha preguntat si els Estats Units és el país que crèiem que era", ha assenyalat Clinton en el seu discurs durant el sopar de l'organització en defensa de la infància nord-americana Children 's Defense Fund.

"Les divisions que s'han destapat en aquestes eleccions són profundes. Però, per favor, escolteu quan us dic: Estats Units val la pena. Els nostres nens valen la pena. Creieu en el vostre país, lluiteu pels vostres valors, i mai, mai us doneu per vençuts ", ha assenyalat.

No obstant això no ha amagat la "profunda decepció" que sent pels resultats d'unes eleccions en les que, segons els sondejos, l'exsecretària d'Estat partia com a favorita. "Jo també estic decebuda, més del que mai he pogut expressar", ha afirmat.

"No ha estat gens fàcil per a mi. Hi ha hagut més d'una vegada aquesta última setmana que l'únic que volia fer era estirar-me amb un bon llibre, o amb els nostres gossos, i no tornar a sortir de casa mai més", ha reconegut.

No obstant això, ha assenyalat que la causa d'aquest sopar, la defensa i l'ajuda dels nens exigia la seva assistència. Clinton pertany a aquesta organització des de que va sortir de la Universitat.