Després de la victòria del republicà a les eleccions de dimarts, Barack Obama i Doland Trump han parlat durant prop d'una hora i mitja aquest dijous a la Casa Blanca sobre un ampli ventall de temes que ha inclòs qüestions tant de política exterior com interior, segons han explicat tots dos al final de la trobada en una breu compareixença davant els mitjans.

Obama s'ha mostrat "encoratjat" per la seva primera conversa amb el seu successor i ha dit que farà tot el possible perquè el líder electe "tingui èxit" pel bé de tot el país.

"Vull emfatitzar, senyor president electe, que ara farem tot el que puguem per ajudar-lo a tenir èxit, perquè si vostè té èxit, el país tindrà èxit", ha afirmat Obama en concloure la seva reunió amb Trump.

"Crec que és important que tots, independentment del nostre partit i preferències polítiques, ens unim ara i treballem junts per bregar amb els molts reptes que afrontem", ha afegit.

Per la seva banda, el president electe dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat que està "impacient" per treballar amb Obama, a qui ha descrit com "un home molt bo", a qui no dubtarà a acudir per rebre consell durant la seva presidència.

"Estic desitjant treballar amb el president en el futur, inclús per demanar-li consell", ha afirmat Trump. La trobada, segons ha dit el republicà, havia de durar uns 10 o 15 minuts i finalment ha estat d'una hora i mitja.

Trump assumirà el càrrec el 20 de gener.