IMMIGRACIÓ

La proposta d'immigració de Donald Trump s'ha convertit en un dels seus emblemes: l'aixecament d'un mur fronterer amb Mèxic per frenar el nombre d'immigrants que arriben d'aquest país és la mesura més polèmica del candidat republicà. Però a més vol reduir el nombre de visats que lliura EUA i deportar 11 milions d'indocumentats i no concedir la nacionalitat als seus fills. Vol negar l'entrada als EUA de tots els musulmans.

ECONOMIA

Les propostes en economia de Donald Trump es basen en baixar impostos a nivells de la Segona Guerra Mundial, amb un límit del 15% per a qualsevol empresa. Eliminarà l'impost de guanys a més de 73 milions de llars, així com deduccions i exempcions que vegi innecessàries.

SALUT

La proposta en sanitat de Trump és revocar l'Obamacare' i crear un compte d'estalvi de salut familiar exempt d'impostos.

EDUCACIÓ

El candidat republicà Donald Trump té com a proposta en Educació eliminar els estàndards educatius anomenats 'Common Core', que persegueixen la unificació del sistema educatiu als Estats Units. Aquests estàndards avaluen els estudiants a nivell federal des de l'Educació Infantil fins a finalitzar el Batxiller.

ARMES

Defensor a ultrança de la Segona Esmena, la proposta de Trump sobre a les armes només proposa castigar de manera més severa als que les emprin per cometre crims. Promet una llei que protegeixi els usuaris d'armes.

MEDI AMBIENT

Ara, com a candidat republicà, rebutja l'existència del canvi climàtic, quan el 2009 va demanar a Obama per carta que afrontés aquest gran problema. Donald Trump promet en assumptes del Medi Ambient cancel·lar els Acords de París que fixen mesures per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i impulsar la producció de carbó.

POLÍTICA EXTERIOR

Les propostes de Donald Trump en política exterior es basen en aprofundir en les relacions amb Rússia, rebutjar l'acord de desarmament nuclear amb l'Iran i acostar postures amb Cuba, encara que és crític amb el pla aperturista amb l'illa. En matèria de terrorisme, planteja matar els familiars de terroristes. Amenaça de trencar qualsevol tipus d'acord comercial internacional si no milloren les condicions per als EUA. Vol cancel·lar el Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord (NAFTA, les seves sigles en anglès).

CONFLICTE RACIAL

Sobre el conflicte racial, Trump garanteix que amb ell la seguretat tornarà als carrers dels EUA després dels últims disturbis racials per la mort d'homes de raça negra a mans de la policia, a qui defensa sense fissures.