El president dels Estats Units, Barack Obama, ha fet una crida a la "unitat" i al "respecte" entre tots els americans després de la victòria de Donald Trump a les eleccions presidencials. "Tothom està trist quan el seu bàndol perd unes eleccions, però l´endemà hem de recordar que tots estem en el mateix equip", ha dit Obama. "No som primer demòcrates o republicans, primer som americans, patriotes. Tots volem el millor per aquest país", ha dit el president nord-americà, que ha demanat a Trump que "mantingui l´esperit" d´inclusió que li ha transmès per telèfon i que va expressar en el seu discurs de victòria.

Obama ha dit que els Estats Units necessiten "un sentit d´unitat, d´inclusió, de respecte per a les institucions, el mode de vida, l´estat de dret" i sobretot "de respecte entre uns i altres". "La presumpció de la bona fe és essencial per a una democràcia vibrant", ha dit.

El president nord-americà ha admès que té "diferències significatives" amb Trump però ha recordat que "la presidència i la vicepresidència són més grans" que les divergències ideològiques. "Ara tots busquem el seu èxit i ens unim en liderar el país. La transició pacífica de poder és una de les fites de la nostra democràcia", ha dit Obama en referència a Trump.

L´encara president ha volgut agrair la feina del seu equip i ha dit que han de "mantenir el cap ben alt" perquè han fet passos "remarcables" per millorar els Estats Units. Obama ha recordat que en democràcia a vegades es perd, però ha fet una crida als més joves que hagin quedat "decebuts pel resultat" perquè segueixin "motivats" i no esdevinguin "cínics". "No penseu que no podeu marcar la diferència. Com ha dit Clinton, lluitar pel que és correcte val la pena"; ha remarcat.