Abans de competir per la Casa Blanca amb una campanya plena d´insults que ha sabut capitalitzar l´enuig de molts votants vers la classe política de Washington, Trump era ja als EUA tota una celebritat. Part del seu èxit el deu a la televisió, on va protagonitzar un 'reality' en el que jutjava aprenents que aspiraven a un suculent contracte anual per dirigir una de les seves companyies.

El seu discurs s'ajusta als codis de la televisió més salvatge: impacte, escàndol i sense escrúpols. Aquestes són algunes de les frases de Trump que més polèmica han aixecat:

1. «Construiré un mur magnífic -ningú pot construir murs millor que jo, creieu-me- i no sortirà car. Ho faré a la frontera sud i faré que el pagui Mèxic. Quedeu-vos amb les meves paraules».

2. «Quan Mèxic ens envia a la seva gent, no envia el millor, sinó a gent amb molts problemes que ens transmeten els problemes a nosaltres. Porten drogues, delinqüència, violacions. Encara que reconec que alguns són bones persones».

3. «Demano el bloqueig complet i total a l'entrada de musulmans en EE.UU» (després de la matança de Sant Bernardino, a Califòrnia, on dues persones inspirades per Daesh van assassinar a 14 persones).

4. «No importa el que els mitjans escriguin de tu mentre tinguis al costat a una dona maca amb un bon cul».

5. «Quan ets una estrella, (les dones) et permeten fer el que vulguis. Pots fer el que vulguis. Agafar-les pel cony... Pots fer qualsevol cosa…».

6. «Hillary és el mateix diable. Representa el pitjor del capitalisme corrupte. És una dona repugnant»

7. «Les víctimes de l'atac contra el setmanari satíric gal Charlie Hebdó haurien tingut més oportunitats de defensar-se si haguessin tingut armes».

8. «El concepte d'escalfament global va ser creat pels xinesos, per tornar la indústria manufacturera nord-americana poc competitiva».

9. «Si jo arribo a ser president, dubto que els terroristes del 11S haguessin entrat al país»

10. «Si guanyo les eleccions, retornaré als refugiats sirians a casa»