El diari "The Washington Post" va divulgar avui la gravació d'una conversa privada del candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, on explica amb vulgaritats com intenta sobrepassar-se amb les dones i assegura que "si ets una celebritat et deixen fer el que vulguis".

L'enregistrament, que conté paraules obscenes i ofensives, va ser realitzada el 2005 en un autobús durant una conversa de Trump amb el llavors presentador del programa d'entreteniment i de famosos "Hollywood Access" Billy Bush.

Trump parla primer de com va intentar dur-se a el llit a una dona casada i com ella el va rebutjar.

"Em vaig llançar a buscar-la com a una gossa, però no ho vaig aconseguir. Ja estava casada (...). Llavors, de cop i volta la veig i ja té pits falsos i tot, ha canviat totalment el seu aspecte", se li sent dir a Trump al seu interlocutor.

Seguidament, sembla advertir la presència fora de l'autobús d'una presentadora que anava a rebre'ls per iniciar el programa televisiu en què el multimilionari anava a tenir una aparició, i la conversa passa a centrar-se en ella.

"La teva noia està molt bona (...). Em prendré un Tic-Tac (un caramel de menta), no fos que li fes un petó", fa broma Trump.

"M'atrauen les dones boniques automàticament. Les començo a besar, és com un imant, no puc ni esperar (...). I quan ets una celebritat et deixen fer el que vulguis, pots fer el que vulguis (...) . agafar-les pel cony. Pots fer de tot ", assegura Trump en l'enregistrament.

El candidat presidencial utilitza una actitud i un vocabulari vulgar, encara que es compon quan baixa de l'autobús per saludar la presentadora i començar l'enregistrament formal del programa.

En un breu comunicat, Trump es va disculpar pel contingut de la gravació "si algú s'ha sentit ofès".

"Era una conversa de vestuari que va tenir lloc fa molts anys. Bill Clinton m'ha dit coses molt pitjors en el camp de golf, que ni s'acosten (al contingut d'aquest enregistrament)", ha assenyalat Trump en la seva nota de disculpa.

L'enregistrament surt a la llum a només dos dies que se celebri el segon debat presidencial televisat entre Trump i el seu rival demòcrata, Hillary Clinton.

En un missatge al seu compte de Twitter, la candidata presidencial demòcrata va qualificar l'enregistrament de "terrible".

"No podem permetre que aquest home arribi a convertir-se en president" dels Estats Units, ha afegit.

En els últims dies han sorgit informacions amb testimonis de persones que van participar en els programes de televisió en els quals Trump es va fer popular i en els concursos de bellesa que va produir i que donaven compte d'un suposat comportament masclista i ofensiu amb les dones del candidat republicà .

Però aquesta és la primera vegada que es divulga una gravació en què se l'escolta fent comentaris masclistes, vulgars i ofensius contra les dones.