El debat entre Donald Trump i Hillary Clinton arriba sota una màxima expectació. Aquesta trobada entre els dos candidats a la Casa Blanca espera batre tots els rècords d'audiència. La cita Trump vs Clinton la podràs seguir en directe des d'aquí a partir de les 3:00h de la matinada (hora catalana).

Aquesta cita, un dels majors debats de la història, compta amb tot tipus d'ingredients dramàtics. Clinton busca convertir-se en la primera dona a ser elegida presidenta dels EUA i Trump vol fer valer el seu domini del llenguatge televisiu.

Els dos candidats arriben a aquest debat Trump vs Clinton en empat tècnic. L'últim sondeig, publicat avui per Bloomberg, dóna al republicà un 43% en intenció de vot i un 41% per la candidata demòcrata.

Malgrat ser l'estrena tant de Clinton com Trump en un debat presidencial, és el neòfit magnat immobiliari el que atreu totes les mirades davant la possibilitat que, com ha fet durant aquest últim any de campanya, re defineixi i empenti els límits de la tradició política nord-americana amb el seu estil populista.

La posició de Trump en el debat serà la d'atacar amb la seva habitual estratègia polèmica i imprevisible en assumptes que considera capitals: reforçar el poder militar dels EUA per combatre el terrorisme, endurir les polítiques d'immigració i promoure un nou model econòmic que prioritzi la creació d'ocupació i riquesa per als treballadors que no han extret benefici de la recuperació. Aquí estan els seus principals caladors de vots: la classe mitjana-baixa de raça blanca i els habitants dels estats meridionals.

Per la seva banda, Hillary Clinton es centrarà en presentar-se com la continuadora dels èxits de Barack Obama -reforma sanitària, més oportunitats laborals i una política internacional de consens en la lluita antiterrorista-, alhora que s'intentarà presentar al seu rival com una persona incapacitada per ser president dels Estats Units.