El telefèric del massís del Mont Blanc avariat ahir, que va obligar a passar la nit en el seu interior a 33 persones, ja ha estat reparat i les operacions de rescat han finalitzat, ha informat avui el Gran grup de Gendarmeria d'Alta Muntanya (PGHM) de Chamonix.

El rescat va haver de ser interromput ahir a les 20.45 hora local (18.45 GMT) per raons de seguretat i va ser reprès a primera hora.

Entre els últims 33 turistes rescatats, que van haver de passar la nit a les cabines a més de 3.000 metres d'altitud i amb temperatures que van oscil·lar entre els 5 i els 10 graus, hi havia un nen de deu anys, ha precisat avui el diari "Le Point "en la seva edició digital.

Cinc socorristes, tres gendarmes francesos i dos italians, segons la font, els van acompanyar durant la nit per evitar incidències.

Els turistes bloquejats disposaven de les mantes d'emergència, barretes energètiques i ampolles d'aigua situades de forma permanent en les cabines per a casos de necessitat.

L'incident es va produir al telefèric Helbronner-Courmayer a causa d'uns cables que es van creuar per motius encara indeterminats.

En el rescat van participar helicòpters francesos i italians. El PGHM, que a les 09.00 GMT oferirà el seu informe sobre els fets, ha avançat que, segons la ubicació de les cabines, alguns dels evacuats ahir a la nit van ser portats a la vessant italiana del massís i altres es van quedar al costat francès.