L'exjugador de Reial Societat i Aston Villa, Dalian Atkinson, de 48 anys, ha mort aquest dilluns després de ser disparat per la policia amb una pistola elèctrica d'alta tensió a Telford (Anglaterra), segons ha informat la premsa local.

La policia va acudir al lloc dels fets per una denúncia que alertava "un problema de seguretat" durant la matinada de dilluns. Atkinson va morir tot i els intents de reanimació dels serveis mèdics. La policia ha obert una investigació interna.

Grups defensors dels drets humans han mostrat en repetides ocasions l'augment sense control de l'ús d'aquestes pistoles elèctriques i les seves conseqüències. Segons dades del ministeri de l'interior, la policia va descarregar els seus 'taser' en 1921 ocasions.

Atkinson va disputar la temporada 90/91 amb la Reial Societat i va ser molt estimat per l'afició 'txuri urdin' que el va anomenar el 'Txipiron'. En aquesta única campanya en l'equip donostiarra va marcar 12 gols.

El jugador britànic va jugar també en l'Ipswich Town, Sheffield Wednesday, Aston Villa, Fenerbahçe, Metz, Manchester City, Al-Ittihad, Daejeon Citizen i Jeonbuk Motors, on es va retirar el 2001.