Una dona shanghainesa de 32 anys que va caure a l'aigua durant un creuer entre la Xina i el Japó va poder ser salvada un dia i mig després per un pesquer, després de passar 38 hores nedant i surant a alta mar, ha informat avui el diari oficial China Daily.

La nàufraga, de la qual només s'ha facilitat el seu cognom, Wang, va arribar fins i tot a dormir unes hores mentre surava en l'oceà, han assegurat els metges que l'han examinat després de la seva proesa.

La dona viatjava al vaixell amb els seus pares, que van notar la seva desaparició a la nit de dimecres, 10 d'agost, després de dir-los que anava a fer una passejada per coberta.

Després de denunciar la desaparició, 100 voluntaris van començar a buscar al vaixell algun rastre de la dona, i al no trobar-la van assumir que havia caigut per la borda i la van donar per morta, donada la gran alçada de la coberta (20 metres).

La sorpresa va arribar dos dies després, quan el pare va rebre una trucada en què li asseguraven que la seva filla acabava de ser rescatada, davant del que el progenitor va reaccionar amb incredulitat, pensant que algú volia enganyar-lo.

"Només quan vaig sentir la veu de la meva filla vaig creure que seguia viva ... és un miracle!", Va assegurar el pare en declaracions al diari xinès The Paper.

La dona va ser albirada pels pescadors d'un vaixell prop de la costa de Zhoushan, al litoral de la província de Zhejiang, i la van rescatar "amb només unes petites ferides als braços", segons va explicar un dels mariners que van participar al salvament.

La dona, de la qual s'han publicat diverses fotos en els mitjans xinesos quan era examinada per metges i arribava al port de Zhoushan, va explicar que va caure accidentalment a la mar quan es va recolzar en una barana.

El pare de Wang va relatar que la seva filla va aprendre a nedar ja quan anava a l'escola bressol -cosa poc freqüent en un país on no és habitual portar els nens a piscines o platges- i que és "una nedadora bona i forta".