Almenys 19 civils, entre ells dos nens, han mort avui en atacs de l'aviació russa i del règim sirià a diverses zones de la província septentrional d'Idleb, ha informat l'Observatori Sirià de Drets Humans.

L'ONG ha indicat que al voltant de seixanta bombardejos d'avions dels exèrcits rus i sirià han tingut com a blanc la ciutat d'Idleb, capital de la província homònima, el poble de Teftenaz, els llogarets de Maarateh i Arab Said, i una altra quinzena de localitats de la mateixa província.

Els bombardejos han causat també desenes de ferits, molts d'ells greus, per la qual cosa l'ONG no descarta que augmenti el nombre de morts.

D'altra banda, a la ciutat d'Alep, l'Observatori ha informat que en les últimes 24 hores almenys 19 persones han mort també per atacs aeris als barris d'Al Fardús, Al Sukari, Al Sheij Jeder, Al Sheij Fares i Yeser a l'Hach, a l'est de la ciutat.

Així mateix, l'oposició armada va llançar diversos projectils contra els barris occidentals d'Alep, controlats pel règim sirià.

Mentre, prossegueixen els combats entre tots dos bàndols a la zona d'Al Ramusa, en el sud-oest de la perifèria de la ciutat.

L'Observatori va informar avui que 277 civils, entre ells més d'un centenar de menors i dones, han mort des del 31 de juliol passat pels combats i atacs a Alep i la seva província homònima.

D'altra banda, al voltant de deu projectils van caure avui a la zona de la presó central de Damasc, situada al nord de la capital i batejada com Adra, la qual cosa va causar diversos ferits entre els visitants del presidi, va afegir l'ONG.

Síria sofreix des de març de 2011 un conflicte que ha causat més de 280.000 morts, d'acord a les dades de l'Observatori.