Un hospital maternoinfantil recolzat per l'ONG Save the Children va ser colpejat avui per un bombardeig al nord de Síria, on dues persones haurien perdut la vida, ha informat la pròpia organització a Twitter. No obstant això, la virulència de l'atac fa suposar que el nombre de víctimes pujarà.

L'ONG ha apuntat que l'atac es va registrar a la província septentrional d'Idleb i va mostrar un vídeo amb imatges de les destrosses causades pel bombardeig, en què es veia un edifici completament ensorrat i el pas de diverses ambulàncies.

Una portaveu de Save the Children va explicar a Efe per correu electrònic que el bombardeig va afectar l'entrada de l'hospital, que és el més gran de la zona i que atén unes 1.300 dones i 300 parts al mes.

La portaveu va destacar que el 61% dels pacients del centre, l'únic d'aquest tipus a l'oest d'Idleb, són mares i el 39%, nens. L'hospital més proper que proporciona serveis similars està a almenys 70 quilòmetres de distància.

La font ha afegit que emetran un comunicat tan aviat com confirmin la xifra de víctimes.

Per la seva banda, l'Observatori Sirià de Drets Humans va assenyalar que hi va haver diversos morts i ferits en un atac d'avions de guerra d'origen desconegut contra un centre mèdic i un altre de la Defensa Civil al poble de Kafr Tajarim, al nord d'Idleb.

Aquesta font no va precisar si les instal·lacions sanitàries atacades eren l'hospital maternoinfantil a què es refereix Save the Children.

L'Observatori ha subratllat que en el bombardeig un dirigent del Front de la Conquesta del Llevant (antic Front Al-Nusra), originari d'un país del golf Pèrsic, va perdre la vida i que el centre mèdic va quedar fora de funcionament.

D'altra banda, l'Observatori ha afegit que almenys cinc civils van morir, entre ells un menor, i altres vint persones van resultar ferides en un atac similar contra diverses àrees de la localitat de Salqin, també al nord d'Idleb.

Els bombardejos a instal·lacions sanitàries s'han convertit en un tàctica comuna en el conflicte a Síria.

En l'última setmana, quatre hospitals de campanya de la província d'Alep -tres d'ells en el seu capital homònima, i altres a la població de Atareb- han suspès els seus serveis per atacs aeris.

En un comunicat, Amnistia Internacional (AI) ha lamentat l'atac al centre sanitari d'Idleb i va afirmar que "sembla que és part del patró menyspreable d'atacs il·legals i deliberats contra instal·lacions mèdiques".