La Policia Federal del Brasil ha detingut deu persones per la seva presumpta implicació en un entramat per cometre atemptats durant els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, segons fonts citades pel diari 'O Globo'.

"Es tracta d'una suposada cèl·lula terrorista, una primera cèl·lula, que va passar de missatges sospitosos per internet a actes preparatoris d'un suposat atemptat", segons ha reconegut el ministre de Justícia, Alexandre de Moraes, en roda de premsa.

L'operació ha tingut lloc a Sao Paulo i Paraná i, entre els detinguts, figura almenys un menor d'edat. Les fonts consultades apunten que aquesta cèl·lula hauria estat reclutada a través d'Internet pel grup terrorista Estat Islàmic.

Rio de Janeiro acollirà entre el 5 i el 21 d'agost els primers Jocs Olímpics d'Amèrica Llatina i la seguretat és un dels principals assumptes de debat durant aquests últims mesos.

El portal SITE, que analitza la informació gihadista que circula per Internet, ha informat aquesta setmana que un grup denominat Ansar al Jilafá, establert a Brasil, havia proclamat la seva lleialtat a l'organització que dirigeix ??Abu Bakr al Baghdadi.