El rotatiu britànic 'The Sun', el més llegit al Regne Unit, demana obertament votar a favor del 'Brexit' el proper 23 de juny, quan se celebrarà el referèndum que ha de decidir si el Regne Unit segueix o no dins la UE. El diari sensacionalista crida a "deslliurar-se de la dictatorial Brussel·les", ja que "fora de la UE" el Regne Unit serà "més ric, més segur i lliure finalment per poder forjar el seu propi destí". Segons el rotatiu, des que el Regne Unit forma part del club dels 28, "la UE ha estat cada vegada més cobdiciosa, intimidatòria i estrepitosament incompetent a l'hora de combatre la crisi" i demana als britànics "corregir aquest enorme error històric".

"Si ens quedem [dins la UE] serem engolits d'aquí a pocs anys per una Alemanya que s'expandeix inexorablement", alerta 'The Sun', que assegura que la Unió "no es pot reformar" i que els "poders i els valors" del Regne Unit "es deterioraran" més enllà de les "estúpides garanties" que proclama el primer ministre britànic, David Cameron.

El rotatiu, apunta a "la bancarrota" de Grècia, a la deriva que està prenent Itàlia i a les xifres d'atur d'Espanya, "on el 45% dels menors de 25 anys no té feina" com a exemples de la mala gestió de la UE. "Quedar-nos serà pitjor pel que fa la immigració, els llocs de treball, els salaris i el nostre estil de vida", diu el rotatiu i afegeix que "nombrosos països encara més pobres i pitjor governats s'uneixen ara a la UE". "Quedar-nos implica tenir menys poder per tallar la immigració massiva que manté els sous baixos i posa una pressió catastròfica a les nostres escoles, hospitals, carreteres i habitatges", alerta el diari. "Tenim una història gloriosa", subratlla 'The Sun' que aposta per "recuperar la sobirania per convertir-nos en una nació poderosa envejada per tots"

'The Sun' també acusa als partidaris de seguir dins la UE, als qui titlla "d'euròfils arrogants" de dur a terme "una campanya de la por" i "atemorir a tothom" sobre els riscos de sortir de la UE. "Ximpleries! Són els mateixos polítics i economistes que ens van alertar fa anys del nostre destí apocalíptic si no adoptàvem l'Euro", diu el diari.

Noves enquestes donen la victòria al 'Brexit'Nou dies abans que se celebri el referèndum, dues enquestes fetes per l'empresa ICM i publicades al 'The Guardian', una publicada al 'The Times' i feta per l'empresa YouGov i una quarta realitzada per ORB i publicada al 'Daily Telegraph' coincideixen que l'opció del 'Brexit' seria ara la guanyadora. Segons les dues enquestes realitzades per ICM, una per internet i l'altra per telèfon, hi hauria avui un 53% del cens a favor sortir de la UE, mentre que un 47% optaria per quedar-se, sense tenir en compte els indecisos. La diferència és encara més gran en el cas de l'enquesta realitzada per YouGov que pronostica que un 46% de l'electoral votarà a favor del 'Brexit' respecte del 39% que preferiria seguir dins la UE. Aquesta enquesta apunta que hi ha un 11% d'indecisos.